Current Affairs PDF Sales

English Questions – Synonyms For SSC CGL and IBPS/SBI PO Set 73

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Synonyms, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

Synonyms

  1. Constraint
    1) pertinent
    2) obedient
    3) restriction
    4) durable
    Answer : 3)
    Explanation: Constraint – a limitation or restriction.

  2. Vulnerable
    1) foregoing
    2) relentless
    3) swamp
    4) endangered
    Answer : 4)
    Explanation: Vulnerable – exposed to the possibility of being attacked or harmed, either physically or emotionally.

  3. Staggering
    1) accumulate
    2) thwart
    3) interminable
    4) lurch
    Answer : 4)
    Explanation: Staggering – walk or move unsteadily, as if about to fall.

  4. Laggard
    1) infrequent
    2) insurgent
    3) pertain
    4) straggler
    Answer : 4)
    Explanation: Laggard – a person who makes slow progress and falls behind others.

  5. Surge
    1) encumbrance
    2) stream
    3) straightforward
    4) center
    Answer : 2)
    Explanation: Surge – a sudden powerful forward or upward movement, especially by a crowd or by a natural force such as the tide.

  6. Ordinance
    1) tenancy
    2) obscure
    3) envisage
    4) decree
    Answer : 4)
    Explanation: Ordinance – an authoritative order.

  7. Intention
    1) stumping
    2) intent
    3) douse
    4) denounce
    Answer : 2)
    Explanation: Intention – a thing intended; an aim or plan.

  8. Abrupt
    1) hardheaded
    2) variegated
    3) instantaneous
    4) devalue
    Answer : 3)
    Explanation: Abrupt – sudden and unexpected.

  9. Auctioning
    1) prerequisite
    2) belittle
    3) bargain
    4) counterfeit
    Answer : 3)
    Explanation: Auctioning – sell or offer for sale at an auction.

  10. Erosion
    1) abrasion
    2) building
    3) vague
    4) genuine
    Answer : 1)
    Explanation: Erosion – the gradual destruction or diminution of something.