Current Affairs PDF Sales

English Questions Spotting Error Set – 95

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Errors, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. Growth in mobile sales has been driven by / lower-income consumers, particularly on / rural areas, where more than 81% / of Internet use occurs via mobile devices.
    1) Growth in mobile sales has been driven by
    2) lower-income consumers, particularly on
    3) rural areas, where more than 81%
    4) f Internet use occurs via mobile devices.
    5) No error
    Answer – 2)
    Explanation : Replace “on” with “in”
    In Rural Areas.

  2. Whatever challenge emerge, the fact / is that a prosperous China, underpinned by / local consumers, will contribute / to – and shape – a prosperous global economy.
    1) Whatever challenge emerge, the fact
    2) is that a prosperous China, underpinned by
    3) local consumers, will contribute
    4) to – and shape – a prosperous global economy.
    5) No error
    Answer – 1)
    Explanation : it should be challenges instead of challenge.

  3. Apart from possible royalty earnings from yoga, the / ministry of external affairs should explore / other possible areas of benefit from the / Middle Kingdom’s adoption of the lotus position.
    1) Apart from possible royalty earnings from yoga, the
    2) ministry of external affairs should explore
    3) other possible areas of benefit from the
    4) Middle Kingdom’s adoption of the lotus position.
    5) No error
    Answer – 5)
    Explanation : No error
    No correction Required.

  4. It is doubtful whether scientific literature would / support the proposition that western / processed food poses a health risk / while processed Indian food is not.
    1) It is doubtful whether scientific literature would
    2) support the proposition that western
    3) processed food poses a health risk
    4) while processed Indian food are not
    5) No error
    Answer – 4)
    Explanation : Replace “are not” with “does not”

  5. Unless both Centre and states can find the political / will to carry out urban governance reforms, / talk to smart cities or / Swachh Bharat will remain just idle chatter.
    1) Unless both Centre and states can find the political
    2) will to carry out urban governance reforms
    3) talk to smart cities or
    4) Swachh Bharat will remain just idle chatter.
    5) No error
    Answer – 3)
    Explanation : Replace “to” with “about”
    talk about cities will be appropriate.

  6. The Singur verdict is one of the rarest cases / where a judgment was in favour / of the poor, there are a few of course who look at it as a / setback for the flagship programme “Make in India”.
    1) The Singur verdict is one of the rarest cases
    2) where a judgment was in favour
    3) of the poor, there are a few of course who look at it as a
    4) setback for the flagship programme “Make in India”.
    5) No error
    Answer – 2)
    Explanation : it should be “has been” instead of “was”

  7. They are to important to ignore, but their / actual importance can take time / to understand or reveal itself, and this / doesn’t fit into the immediate needs of news.
    1) They are to important to ignore, but their
    2) actual importance can take time
    3) to understand or reveal itself, and this
    4) doesn’t fit into the immediate needs of news.
    5) No error
    Answer – 1)
    Explanation : it should be too instead of to

  8. Sovereign funds, pension funds and large public institution / have been entering the real estate market / through acquisitions anticipating relatively / better economic growth and therefore better returns.
    1) Sovereign funds, pension funds and large public institution
    2) have been entering the real estate market
    3) through acquisitions anticipating relatively
    4) better economic growth and therefore better returns.
    5) No error
    Answer – 1)
    Explanation : it should be “large public institutions” instead of “large public institution”

  9. Even though the exchange attract / attention of all those present at / the police station, the inspector continued / his tirade against the girl.
    1) Even though the exchange attract
    2) attention of all those present at
    3) the police station, the inspector continued
    4) his tirade against the girl
    5) No error
    Answer – 1)
    Explanation : instead of “attract” it will be “attracted”.

  10. Contrary to the old saying that you can’t teach an / old dog new tricks, India seems bent / on showing that it can indeed / teach an ancient Dragon new twists.
    1) Contrary to the old saying that you can’t teach an
    2) old dog new tricks, India seems bent
    3) on showing that it can indeed
    4) teach an ancient Dragon new twists.
    5) No error
    Answer – 5)
    Explanation : No error
    No correction Required.