Current Affairs PDF Sales

English Questions Spotting Error Set – 92

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Errors, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. I have many of people asking me / how they can develop core / strength if they are / having issues with their back.
    1) I have many of people asking me
    2) how they can develop core
    3) strength if they are
    4) having issues with their back.
    5) No error
    Answer – 1)
    Explanation : Replace “many of” with “many a”
    Many a – a large number of.

    “many a good man has been destroyed by booze”


  2. The bird dog serves a similar purpose / with a flexible time because it is / done in motion, the stress on the / core muscles can be alter.
    1) The bird dog serves a similar purpose
    2) with a flexible time because it is
    3) done in motion, the stress on the
    4) core muscles can be alter.
    5) No error
    Answer – 4)
    Explanation : Replace “alter” with “altered”

  3. This exercise regularizes most / contralateral (opposite hand and leg) movements / which are a part of / our daily lives.
    1) This exercise regularizes most
    2) contralateral (opposite hand and leg) movements
    3) which are a part of
    4) our daily lives.
    5) No error
    Answer – 5)
    Explanation : No error
    Given sentence is correct.

  4. How ironic though that the very people / who call out for an Akhand Bharat do / not realized what it might / have in store for them.
    1) How ironic though that the very people
    2) who call out for an Akhand Bharat do
    3) not realized what it might
    4) have in store for them.
    5) No error
    Answer – 3)
    Explanation : Replace “realized” with “realize”
    do/does + V1st form

  5. One such charge is that Muslims procreate / much more rapidly then Hindus and / in fact are aiding and abetting in / the subcontinental reunification project.
    1) One such charge is that Muslims procreate
    2) much more rapidly then Hindus and
    3) in fact are aiding and abetting in
    4) the subcontinental reunification project.
    5) No error
    Answer – 2)
    Explanation : Replace “then” with “than”

  6. States banning beef under this cover / may not be violating the letter of / the Constitution, but certain / the spirit they are.
    1) States banning beef under this cover
    2) may not be violating the letter of
    3) the Constitution, but certain
    4) the spirit they are.
    5) No error
    Answer – 3)
    Explanation : Replace “certain” with “certainly”

  7. It is a truism to say that balance sheet / problems of public sector banks today / represent one of the most fragile / dimension of the Indian economy.
    1) It is a truism to say that balance sheet
    2) problems of public sector banks today
    3) represent one of the most fragile
    4) dimension of the Indian economy.
    5) No error
    Answer – 4)
    Explanation : Replace “dimension” with “dimensions”
    You can only use plural form after ‘one of’

  8. Bankers are understandably / apprehensive about aggressive / investigation by / enforcement agencies.
    1) Bankers are understandably
    2) apprehensive about aggressive
    3) investigation by
    4) enforcement agencies.
    5) No error
    Answer – 5)
    Explanation : No error

  9. Behind immediate problems with ongoing / investigations, there is a / systemic issue which / gets inadequate attention.
    1) Behind immediate problems with ongoing
    2) investigations, there is a
    3) systemic issue which
    4) gets inadequate attention.
    5) No error
    Answer – 1)
    Explanation : Replace “behind” with “beyond”

  10. if the government wants to stay invested / in businesses and banks, it / needs a far more sophisticated approach / to dealing with corruption.
    1) if the government wants to stay invested
    2) in businesses and banks, it
    3) needs a far more sophisticated approach
    4) to dealing with corruption.
    5) No error
    Answer – 5)
    Explanation : No error
    Given sentence is correct.