Current Affairs PDF Sales

English Questions Spotting Error Set – 78

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Errors, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

Article penned by Niranjan

  1. Consumers and regulators (A)/also have(B) /a role to play in determining when (C)/voice computing develops(D)/ No Error(E).
    1.A
    2.B
    3.C
    4.D
    5.No Error
    Answer –3.C
    Explanation :
    ‘How’ should be there instead of ‘when’

  2. To further complicate matters(A)/ more voice-driven devices(B)/are always listening, waiting(C)/to be activated(D)/ No Error (E).
    1.A
    2.B
    3.C
    4.D
    5.No Error
    Answer –2.B
    Explanation :
    ‘more instead of ‘many

  3. Simple though(A)/ it may seem, voice has(B)/the power to transform computing, by providing(C)/ a natural means of interaction(D)/ No Error (E).
    1.A
    2.B
    3.C
    4.D
    5.No Error
    Answer –5.No Error
    Explanation :
    The Given statement is grammatically correct

  4. A senior minister in(A) /the upper house,Mr.JimO.Neil(B)/has also(C) /walking out(D)/No Error(E).
    1.A
    2.B
    3.C
    4.D
    5.No Error
    Answer –4.D
    Explanation :
    ‘walked out’ is the correct one

  5. All of which(A) /is a reminder that, although(B) /the Labour Party’s disarray made(C)/ Mrs.May look unassailable, her position is not entirely safe(D)/ No Error (E)
    1.A
    2.B
    3.C
    4.D
    5.No Error
    Answer –3.C
    Explanation :
    ‘makes’ must replace ‘made’

  6. Today Robotics (A)/and artificial intelligence(B)/call for(C)/again education revolution(D)/ No Error (E).
    1.A
    2.B
    3.C
    4.D
    5.No Error
    Answer –4.D
    Explanation :
    ‘Another’ must replace ‘again’

  7. Manufacturing increasingly calls(A)/for the brain work(B)/after (C)/than metal bashing(D)/ No Error (E).
    1.A
    2.B
    3.C
    4.D
    5.No Error
    Answer –3.C
    Explanation :
    ‘rather’ must replace ‘after’

  8. Pushing people into(A)/ever-higher levels of formal education (B)/at the start of their lives (C)/is not the way to cope(D)/No Error (E).
    1.A
    2.B
    3.C
    4.D
    5.No Error
    Answer –5.No Error
    Explanation :
    The Given statement is grammatically correct

  9. The combination of education (A)/and innovation, spread(B)/across decades,(C)/led to a remarkable flowering of prosperity (D)/ No Error(E).
    1.A
    2.B
    3.C
    4.D
    5.No Error
    Answer –3.C
    Explanation :
    ‘over’ must replace’across’

  10. So far,(A)/their ambition(B)/had fallen(C)/pitifully short (D)/ No Error (E)
    1.A
    2.B
    3.C
    4.D
    5.No Error
    Answer –3.C
    Explanation :
    ‘has’ must replace ‘had’