Current Affairs PDF Sales

English Questions Spotting Error Set – 76

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Errors, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. A. Experience in Japan, the United States, and
    B. Europe shows that a straightforward
    C. legal approach to ensuring equal rights
    D. and opportunities can be take a century or more.
    E. No error
    1) only A
    2) only B
    3) both A and B
    4) only D
    5) A, B and E
    Answer – 4)
    Explanation : Omit ‘be’. its inappropriate
    It should be “can take” instead of “can be take”

  2. A. Facebook and Amazon use predictive
    B. algorithms to make recommendations
    C. based on the user’s
    D. reading or purchasing history
    E. No error
    1) only A
    2) only C
    3) both A and B
    4) only D
    5) A, B and E
    Answer – 2)
    Explanation : Replace “the” with “a”
    The is used to refer to specific or particular nouns; a/an is used to modify non-specific or non-particular nouns. We call the the definite article and a/an the indefinite article so a will be appropriate.

  3. A. This will change in the next few years, as
    B. AI becomes more pervasive, potentially
    C. making every company and every
    D. employee smarter, fast, and more productive.
    E. No error
    1) only A
    2) only B
    3) both A and B
    4) only D
    5) A, B and E
    Answer – 4)
    Explanation : It should be faster instead of fast as per sentence.

  4. A. Deep-learning algorithms could help doctors
    B. identify cancer-cell types or intracranial
    C. abnormalities from anywhere
    D. in the world in real time
    E. No error
    1) only A
    2) only B
    3) both A and B
    4) only E
    5) A, B and E
    Answer – 4)
    Explanation : No error
    Given sentence is correct.

  5. A. Because AI is fueled by data, the more
    B. data the machine gains about the
    C. individual, the better it can predict
    D. their needs and act on their behalf
    E. No error
    1) only A
    2) only B
    3) both A and B
    4) only D
    5) A, B and E
    Answer – 2)
    Explanation : Replace “the” with “an”
    “an” article will be appropriate for individual.
    The is used to refer to specific or particular nouns; a/an is used to modify non-specific or non-particular nouns. We call the the definite article and a/an the indefinite article so a will be appropriate.

  6. A. AI can also detect and defend against
    B. digital security breaches, and
    C. will play a critical role on
    D. protecting user privacy and building trust
    E. No error
    1) only A
    2) only C
    3) both A and B
    4) only D
    5) A, B and E
    Answer – 2)
    Explanation : Replace “on” with “in”
    “in” Used for unspecific times during a day, month, season, year, indicate a location or place and Used to indicate a belief, opinion, interest, or feeling.

  7. A. We should expect this and adapt accordingly
    B. with providing training for the
    C. jobs of tomorrow, as well as safety
    D. nets for those who fall behind
    E. No error
    1) only A
    2) only B
    3) both A and B
    4) only D
    5) A, B and E
    Answer – 2)
    Explanation : Replace “with” with “by”
    The preposition of “by” is used to indicate how something is done as in: “We are going to travel by car” and “He made history by becoming the first man to sail around the world.

  8. A. The next generation of consumers will have growing
    B. up with digital technologies
    C. and will expect companies to anticipate their needs and provide
    D. instant, personalized responses to any query
    E. No error
    1) only A
    2) only B
    3) both A and B
    4) only D
    5) A, B and E
    Answer – 1)
    Explanation : it should be will have grown instead of will have growing.

  9. A. Though careful not to challenge
    B. the constitution opened
    C. from 1971 to 2001, they were successively
    D. banned as threats to secularism
    E. No error
    Answer – B.
    1) only A
    2) only B
    3) both A and B
    4) only D
    5) A, B and E
    Answer – 2)
    Explanation : Replace “opened” with “openly”
    “openly” adverb will be appropriate according to the sentence.

  10. A. We should expect this and adapt accordingly
    B. by providing training for the jobs
    C. of tomorrow, so well as safety
    D. nets for those who fall behind
    E. No error
    1) only A
    2) only B
    3) only C
    4) only D
    5) A, B and E
    Answer – 3)
    Explanation : Replace “so” with “as”
    as well as will be appropriate.