Current Affairs PDF Sales

English Questions Spotting Error Set – 74

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Errors, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. a)/ A week after a fire broke out b)/ in the Deonar dumping c)/ ground in Mumbai, fire in d)/ smaller pockets continue to blaze. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 3. C
    Explanation : Replace “fire” with “fires”

  2. a)/ From slums to dumping grounds Since the early b)/ 1970s, this peripheral ward has evolved into a space for dumping c)/ garbage, waste from polluting industries, d)/ from abattoirs, and so on. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 5. E
    Explanation : No error
    Given sentece is correct.

  3. a)/ Expectedly, tobacco companies are b)/ resisting a new regulation that c)/ the mandatory pictorial warnings in d)/ cigarette packages be made larger.e)/ No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – C. 3
    Explanation : it should be on cigarette package.

  4. a)/ The high imposition of Central and State b)/ duties and taxes have prevented retail c)/ fuel prices from moving in lock-step d)/ with the international trend in oil.e)/ No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – B. 2
    Explanation : Replace “have” with “has”.
    Has will be correct form of verb according to the subject the high imposition.

  5. a)/ The Prime Minister special grant b)/ for urban renewal from 1986 to 1993 c)/ resulted in massive eviction of poor d)/ people from inner city areas to Deonar. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 1. A
    Explanation : it should be The Prime Minister’s
    Apostrophe used to indicate possession.

  6. a)/ As the finance ministry has b)/ focused on reducing the fiscal deficit, c)/ the budget for defence acquisition d)/ have also come under pressure. e)/No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – D. 4
    Explanation : Replace “have” with “has”

  7. a)/ As this idea seeped into common sense, b)/ every phase of student life turned c)/ into a preparation for the d)/ ultimate aims of being rich and famous. e)/No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – D. 4
    Explanation : it should be “aim” instead of “aims”

  8. a)/ Indeed, from being an icon solely of Dalit parties b)/ in yesteryear, Ambedkar’s legacy is enjoying a revival with political c)/ parties across India’s ideological spectrum d)/ fighting to appropriate it. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 5. E
    Explanation : No error
    Given sentence si correct.

  9. a)/ It’s welcome that political parties is b)/ debating Ambedkar today, What’s less welcome, c)/ however, is their attempt to project d)/ their own beliefs on to Ambedkar. d)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 1. A
    Explanation : it should be are instead of is because political parties is a plural subject.

  10. a)/ To add to the challenges, factor b)/ such as caste, religion, region of c)/ origin, and occupation also d)/ affect the experience of poverty. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 1. A
    Explanation : it should be factors instead of factor.