Current Affairs PDF Sales

English Questions Spotting Error Set – 73

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Errors, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. The terrorists had already killed three / soldiers as they burst into / the premises before the QRTs took / them on, according to Army sources.
    1) The terrorists had already killed three
    2) soldiers as they burst into
    3) the premises before the QRTs took
    4) them on, according to Army sources
    5) No error
    Answer – 5)
    Explanation : No error
    Given sentence is correct.

  2. As the two QRTs engaged the / terrorists, the women and children was / rescued first, followed / by the four officers.
    1) As the two QRTs engaged the
    2) terrorists, the women and children was
    3) rescued first, followed
    4) by the four officers.
    5) No error
    Answer – 2)
    Explanation : Replace “was” with “were”

  3. This is an opportunity to show / the world the causes and efforts / that should be celebrated as / we move towards a sustainable future.
    1) This is an opportunity to show
    2) the world the causes and efforts
    3) that should be celebrated as
    4) we move towards a sustainable future.
    5) No error
    Answer – 5)
    Explanation : No error

  4. Several stakeholder had / sent in their responses, / both opposing and welcoming / the proposal.
    1) Several stakeholder had
    2) sent in their responses
    3) both opposing and welcoming
    4) the proposal
    5) No error
    Answer – 1)
    Explanation : Replace “stakeholder” with “stakeholders”
    Several – more than two.

  5. The Ministry had given time / till September 30 to stakeholders / for registering its / responses to the proposal.
    1) The Ministry had given time
    2) till September 30 to stakeholders
    3) for registering its
    4) responses to the proposal
    5) No error
    Answer – 3)
    Explanation : it should be “their” instead of “its”

  6. The measure could increase the / lending capacity of banks, which / could extend the money to / farmers, social sector and also industry.
    1) The measure could increase the
    2) lending capacity of banks, which
    3) could extend the money to
    4) farmers, social sector and also industry
    5) No error
    Answer – 1)
    Explanation : Replace “could” with “would”
    Would is a past-tense form of will. If you are writing about past events, you can use it to indicate something that was in the future at that point in time, but is not necessarily in the future right now. In other words, you use would to preserve the future aspect when talking about the past.

  7. The maximum black money was / generated during the 2004-14 / as well as the period was engulfe / in various scams like 2G and coal scam.
    1) The maximum black money was
    2) generated during the 2004-14
    3) as well as the period was engulfe
    4) in various scams like 2G and coal scam
    5) No error
    Answer – 3)
    Explanation : it should be engulfed instead of engulf because given sentence is from past tense.

  8. Everything from sourcing fabrics to / the end-channel of sales, mode / of operation, PR and marketing campaigns / is discussed and executed everyday.
    1) Everything from sourcing fabrics to
    2) the end-channel of sales, mode
    3) of operation, PR and marketing campaigns
    4) is discussed and executed everyday
    5) No error
    Answer – 5)
    Explanation : No error

  9. Demonetisation will have a positive impact / on the economy in medium to / long term as the money from shadow economy / will find its way into the mainstream.
    1) Demonetisation will have a positive impact
    2) on the economy in medium to
    3) long term as the money from shadow economy
    4) will find its way into the mainstream
    5) No error
    Answer – 2)
    Explanation : it should be over instead of in.
    Over – When we use above as a preposition, it means ‘higher than’. Its meaning is close to that of the preposition over. In the following sentences, over can be used instead of above:
    Ex – The waves came up above her head and she started screaming.

  10. The government clarified / that gold or jewellery / bought from disclosed / income could not be taxed.
    1) The government clarified
    2) that gold or jewellery
    3) bought from disclosed
    4) income could not be taxed
    5) No error
    Answer – 4)
    Explanation : it should be “would” instead of “could”
    Would
    is a past-tense form of will. If you are writing about past events, you can use it to indicate something that was in the future at that point in time, but is not necessarily in the future right now. In other words, you use would to preserve the future aspect when talking about the past.