Current Affairs PDF Sales

English Questions Spotting Error Set – 57

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Errors, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. a)/The General with over 1000 officers and b)/soldiers have surrendered to c)/the Indian troops who are d)/ patrolling the valley. e)/ No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – B. 2
    Explanation : it should be “has” instead of “have”

  2. a)/A vehicle thief which was inspired by b)/ notorious criminal Bunty Chor c)/ has been arrested for stealing d)/luxury cars from posh localities in Delhi. e)/ No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – A. 1
    Explanation : replace “which” with “who”

  3.  a)/A speeding tipper crushed to death UKG b)/student Sirisha while she was crossing the c)/ road in Hayathnagar police station d)/area on city outskirts on Thursday. e)/ No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – E. 5 
    Explanation : No error

  4. a)/Violent protests by Dalits continued in Gujarat on Wednesday b)/ with incidents of bus burning, c)/ clashes and highway blockades being d)/reported by Saurashtra and north Gujarat. e)/ No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – D. 4
    Explanation : replace “by” with “from” 

  5. a)/Travel agents around the world have come to rely b)/on computers to book seats c)/in air flights or rooms in hotels, d)/either today or a year from now. e)/No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – C. 3
    Explanation : it should be “on” instead of “in”

     
  6. a)/In Ahmedabad district, two instances of group clashes b)/were reported and the police c)/ has to use tear gas shells to disperse the mobs, d)/ which had blocked the highway. e)/ No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – C. 3
    Explanation : replace “has” with “had”

  7. a)/Astronomers have found two exoplanet that b)/ are potentially habitable,c)/as they do not have hydrogen-dominated d)/ atmospheres that smother life. e)/ No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – A. 1
    Explanation : it should be “exoplanets” instead of “exoplanet”

     
  8. a)/The brain looks like a featureless b)/ expanse of folds and bulges, c)/but it’s actually carved up d)/ into invisible territories. e)/ No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – E.5
    Explanation : No error

  9. a)/Actor Sigourney Weaver has been named b)/ the 2016 recipient for the Jane Alexander c)/ Global Wildlife Ambassador Award d)/by the Indianapolis Zoo. e) No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – B. 2
    Explanation : it should be “recipient of” instead of “recipient for”

  10. a)/Rather than being known for b)/ their sagacity, the politicians have c)/become butt off a joke for d)/their irresponsible comments. e)/ No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – C. 3
    Explanation : replace “off” with “of”
    Correct phrase is “butt of a joke  – the reason for or aim of a joke, especially when it is a person”