Current Affairs PDF Sales

English Questions Spotting Error Set – 56

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Errors, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. a)/India has sought Iran’s help in tracing b)/ 17 persons from Kerala, who have been  c)/missing for over an month, and are suspected d)/ to have joined the Islamic State. e)/ No error
    1) A
    2) B
    3) C
    4) D
    5) E No Error
    Answer – 3) C
    Explanation : replace “an” with “a”.

  2. a)/Acting Governor of Arunachal Pradesh Tathagata Roy b)/ has asked Chief Minister Nabam Tuki for prove c)/ his majority on the floor of the d)/ Assembly by July 16.e)/ No error
    1) A
    2) B
    3) C
    4) D
    5)E No Error
    Answer – 2) B
    Explanation : replace “for” with “to”

  3. a)/Chief Minister K. Chandrasekhar Rao will leave for b)/ New Delhi on Friday evening to attend the c)/ Inter-State Council meeting convened by d)/ Prime Minister Narendra Modi the previous day.e)/ No error
    1) A
    2) B
    3) C
    4) D
    5)E No Error
    Answer – 4) D
    Explanation : it should be “the next day” instead of “the previous day”. Because first part of sentence is in future tense so meeting should be held on the next day.

  4. a)/A newly discovered meat-eating dinosaur that b)/ prowled Argentina 90 million years ago c)/ would have had a hard time using d)/ strong-arm tactics against its prey.e)/ No error
    1) A
    2) B
    3) C
    4) D
    5)E No Error
    Answer – 5)E
    Explanation : No Error

  5. a)/After an agonizing wait for seven years, b)/ parents of the 28-year-old IT professional c)/ Jigisha Ghosh has d)/made tryst with justice.e)/ No error
    1) A
    2) B
    3) C
    4) D
    5)E No Error
    Answer – 3) C
    Explanation : replace “has” with “have”

  6. a)/Ahead of next year’s Assembly polls in  b)/Uttar Pradesh, the Congress on Thursday c)/named Sheila Dikshit as its d)/ chief minister candidate.e)/ No error
    1) A
    2) B
    3) C
    4) D
    5)E No Error
    Answer –  4) D
    Explanation : it should be “chief ministerial” instead of “chief minister”.

  7. a)/The Vigilance and Anti-Corruption Bureau on Thursday name b)/Vellappally Natesan, general secretary c)/ of the SNDP Yogam, as the prime suspect in d)/ a multi-crore public fund embezzlement case.e)/ No error
    1) A
    2) B
    3) C
    4) D
    5)E No Error
    Answer – 1) A
    Explanation : it should be “named” instead of “name”

  8. a)/The two aircraft of the Indian Air Force ferrying stranded Indian citizens b)/from war-torn South Sudan was expected to c)/ arrive at the Thiruvananthapuram d)/ international airport in the early hours of Friday.e)/ No error
    1) A
    2) B
    3) C
    4) D
    5)E No Error
    Answer – 2) B
    Explanation : replace “was” with “are”

  9. a)/The Centre announced an extension of a deadline b)/under the Income Declaration Scheme, c)/ aimed at bringing undeclared income and d)/ assets into the tax net to, September 30, 2017.e)/ No error
    1) A
    2) B
    3) C
    4) D
    5)E No Error
    Answer – 5)E
    Explanation : No Error

  10. a)/In the biography titled “Who moved my interest rate?” b)/ Mr. Subbarao write about his five years c)/at the country’s central bank, d)/between 2008 and 2013.e)/ No error
    1) A
    2) B
    3) C
    4) D
    5) E No Error
    Answer – 2) B
    Explanation : it should be “writes” instead of “write”