Current Affairs PDF Sales

English Questions Spotting Error Set – 55

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Errors, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. a)/ In North America, the popular legend b)/ is to look at the behavior of groundhog c)/ to determine whether d)/it is early spring or an extended winter. e)/ No error
    1) A
    2) B
    3) C
    4) D
    5) E No Error
    Answer – 2) B
    Explanation : it should be “groundhogs” instead of “groundhog”

  2. a)/The court dismissed the government argument b)/that every armed person breaking prohibitory c)/ orders in a disturbed area runs d)/the risk of being considered an “enemy.” e)/ No error
    1) A
    2) B
    3) C
    4) D
    5)E No Error
    Answer – 1) A
    Explanation : it  should be “government’s” instead of “government”

  3. a)/The Finance Minister has announced b)/ Rs.12,000-crore package to fight c)/economic slowdown by  d)/taking up major infrastructure projects. e)/ No error
    1) A
    2) B
    3) C
    4) D
    5)E No Error
    Answer – 5)E
    Explanation : No Error

  4. a)/Denmark introduced a surcharge few b)/ years ago on foods that contain over c)/ 2.3 per cent saturated fat, drawing d)/criticism about excessive bureaucracy. e) No error
    1) A
    2) B
    3) C
    4) D
    5)E No Error
    Answer – 1) A
    Explanation : replace “few” with “a few”
    Few – when the amount is small and unsatisfactory
    A Few – when the amount is small but still satisfactory

  5. a)/The Southern Railway made the submission b)/ in response to a PIL moved in 2013 seeking a c)/direction to authorities to take steps d)/ to control travel with footboard in trains, especially by students. e) No error
    1) A
    2) B
    3) C
    4) D
    5)E No Error
    Answer – 4) D
    Explanation : replace “with” with “by”

  6. a)/In view of completion of the Pattiseema b)/ project in record time, one increment would c)/ be given to all engineer d) who worked for the project.e) No error
    1) A
    2) B
    3) C
    4) D
    5)E No Error
    Answer – 3) C
    Explanation : it should be “engineers” instead of “engineer”

  7. a)/ A project that daringly set out to bring b)/to life iconic paintings — many created in just one  c)/day — have proved to be a staggeringly laborious d)/ cinematic effort taking years to realize.e) No error
    1) A
    2) B
    3) C
    4) D
    5)E No Error
    Answer – 3) C
    Explanation : it should be “has” instead of “have”
    Here we are talking about one project. So it should be has.

  8. a)/Australian scientists have developed b)/ a new anti-venom treatment that couldc)/save household pets from d)/ deadly snakebites.e) No error
    1) A
    2) B
    3) C
    4) D
    5)E No Error
    Answer – 2) B
    Explanation : replace “could” with “can” 

  9. a)/A global conservation group says Borneo’s orangutans b)/are now a critically endangered species c)/ due to hunting and d)/destruction of forest habitat.e) No error
    1) A
    2) B
    3) C
    4) D
    5)E No Error
    Answer – 5)E
    Explanation : No Error

  10. a)/Researchers have discovered that an deadly bacteria, b)/ which can be picked up by a simple sniff,c)/ can travel to the brain and d)/ spinal cord in just 24 hours.e) No error
    1) A
    2) B
    3) C
    4) D
    5) E No Error
    Answer – 1) A 
    Explanation : replace “an” with “a”