Current Affairs PDF Sales

English Questions Spotting Error Set – 54

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Errors, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. Despite the overwhelming support she won / among the Conservative MPs, Ms. May /will need to reinvent her image for the / sake of the party rank and file. No error
    1) Despite the overwhelming support she won
    2) among the Conservative MPs, Ms. May
    3) will need to reinvent her image for the
    4) sake of the party rank and file
    5) No error
    Answer – 5)
    Explanation : No error

  2. Under Article 50 of the Treaty of European / Union, talks could likely last two / years, with the possibility for extension if all of / the remaining 27 EU nations agree. No error
    1) Under Article 50 of the Treaty of European
    2) Union, talks could likely last two
    3) years, with the possibility for extension if all of
    4) the remaining 27 EU nations agree
    5) No error
    Answer – 2)
    Explanation : Replace “could” with “would”

  3. Prime Minister Narendra Modi / is signing a pact with Mozambique / for double pulses imports / from that country. No error
    1) Prime Minister Narendra Modi
    2) is signing a pact with Mozambique
    3) for double pulses imports
    4) from that country
    5) No error
    Answer – 3)
    Explanation : Replace “for” with “to”

  4. Germany’s Finance Minister Wolfgang Schaeuble / recently said that “it would be a / miracle if a withdrawal of Britain would / come without economic disadvantage. No error
    1) Germany’s Finance Minister Wolfgang Schaeuble
    2) recently said that “it would be a
    3) miracle if a withdrawal of Britain would
    4) come without economic disadvantage
    5) No error
    Answer – 4)
    Explanation : it should be disadvantages instead of disadvantage

  5. If there is a vote for Brexit / than on Friday the PM will / indicate how the process / of Brexit will begin. No error
    1) If there is a vote for Brexit
    2) than on Friday the PM will
    3) indicate how the process
    4) of Brexit will begin
    5) No error
    Answer – 2)
    Explanation : Replace “than” with “then”

  6. The result will triggers a new series of / negotiations as Britain and the EU search for a / way to separate economies that have become / intertwined since the U.K. joined the bloc on Jan. No error
    1) The result will triggers a new series of
    2) negotiations as Britain and the EU search for a
    3) way to separate economies that have become
    4) intertwined since the U.K. joined the bloc on Jan
    5) No error
    Answer – 1)
    Explanation : Replace “triggers” with “trigger”

  7. Since joining the club in 1973, Britain has shaped / the bloc mainly by putting the brakes / on the drive toward ever-closer political union, / a project that could now be revived with gusto. No error
    1) Since joining the club in 1973, Britain has shaped
    2) the bloc mainly by putting the brakes
    3) on the drive toward ever-closer political union
    4) a project that could now be revived with gusto
    5) No error
    Answer – 5)
    Explanation : No error

  8. EU leaders will see Britain quitting / as a dangerous precedent and a / potentially fatal blow / to European project. No error
    1) EU leaders will see Britain quitting
    2) as a dangerous precedent and a
    3) potentially fatal blow
    4) to European project
    5) No error
    Answer – 4)
    Explanation : Add “the” before “European”

  9. Economic Affairs Secretary Shaktikanta Das said on Thursday / that the government move to raise the minimum support price for pulses / is expected to help push up their output / and thereby contain food inflation. No error
    1) Economic Affairs Secretary Shaktikanta Das said on Thursday
    2) that the government move to raise the minimum support price for pulses
    3) is expected to help push up their output
    4) and thereby contain food inflation
    5) No error
    Answer – 2)
    Explanation : it should be government’s

  10. British pragmatism and common / sense may be a guide through / this arduous journey, But / it will certainly not being easy. No error
    1) British pragmatism and common
    2) sense may be a guide through
    3) this arduous journey, But
    4) it will certainly not being easy
    5) No error
    Answer – 4)
    Explanation : Replace “being” with “be”