Current Affairs PDF Sales

English Questions Spotting Error Set – 52

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Errors, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. a)/Technique is the grammar b)/of the game that the player c)/ uses to construct its d) poetry or deathless prose. e)/ No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – B. 2
    Explanation : replace “that” with “which”.

  2. a)/India-Bangladesh relations have become warm b)/through closer economic and strategic c)/ ties — 22 agreements were signed, including d)/the historical ratification of the Land Boundary Agreement. e)/ No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – D. 4
    Explanation : it should be “historic” instead of “historical”

  3. a)/The TTP, steeped in an extremist, fundamentalist b)/approach to religion and society, c)/has long made known its displeasure against d)/ music and the Sufis. e) No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – D. 4
    Explanation : add “both” before “music”

  4. a)/The research also found that young children who b)/ attended day care for at least one year were 74 per cent more c)/ likely to achieve higher executive functions, enabling d)/them to plan, concentrate and remember instructions. e)/ No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – E. 5
    Explanation : No error

  5. a)/Before each satellite is injected into orbit, b)/ the vehicle will be re-oriented if required and c)/ the next satellite will be put into orbit with a varying velocity so d) that the distance between the satellites grows monotonically. e)/ No error.
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – A. 1
    Explanation : replace “before” with “after”

  6. a)/India’s state-run Bharat Heavy Electricals Limited (BHEL) is building the Rampal b)/coal-fired power plant in Bangladesh despite environmental c)/concerns that the Sundarbans is situated only 14 km d)/ away from the proposal site. e)/No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – D. 4
    Explanation : it should be “proposed”instead of “proposal”

  7. a)/Monkey chants, throwing bananas at what b)/ the perpetrators feel are less-than-human c)/races simply means that these rogues are d)/culturally challenged men left behind by evolution. e)/No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – E. 5
    Explanation : No error

  8. a)/The biggest changes in the b)/ game in recent years has been c)/ the shift in focus from where d)/the foot is to where the ball has gone. e)/ No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – A. 1
    Explanation : it should be “change” instead of “changes”

  9. a)/I am not sure if being an Indian coach requires b)/special qualities not connected to c)/ cricket — like the ability to understand Indian d)/ culture or speak an Indian language. e) no error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – B. 2
    Explanation : replace “to” with “with”

  10. a)/The idea was to create the large mobile platform for aggregating real-time Happy b)/Hours offers and deals at restaurants and pubs.Having tasted c)/success, we realized that the restaurants and d)/ nightclubs had more to offer and patrons had more to look forward to. e) no error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – A. 1
    Explanation : replace “large” with “largest”