Current Affairs PDF Sales

English Questions Spotting Error Set – 51

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Errors, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. The country’s challenges, / aside from the messy economic / questions, does not of / course stop there. No error
    1) The country’s challenges
    2) aside from the messy economic
    3) questions, does not of
    4) course stop there
    5) No error
    Answer – 3)
    Explanation : Replace “does” with “do”

  2. The north-eastern town, traditionally one / of the fastest to declare election / results, is seen as a bellwether / of Britain voting behaviour. No error
    1) The north-eastern town, traditionally one
    2) of the fastest to declare election
    3) results, is seen as a bellwether
    4) of Britain voting behaviour
    5) No error
    Answer – 4)
    Explanation : Replace “Britain” with “Britain’s”

  3. There was a brief Remain surge when / the London and Scottish result came in,/ but by 3 a.m. it was clear that the Brexit / camp’s 52 per cent share was there to stay. No error
    1) There was a brief Remain surge when
    2) the London and Scottish result came in
    3) but by 3 a.m. it was clear that the Brexit
    4) camp’s 52 per cent share was there to stay
    5) No error
    Answer – 2)
    Explanation : Replace “result” with “results”

  4. Much of the responsibility surely has / to sit on the shoulders of Prime Minister / David Cameron, and the decision to / hold the referendum in the first place. No error
    1) Much of the responsibility surely has
    2) to sit on the shoulders of Prime Minister
    3) David Cameron, and the decision to
    4) hold the referendum in the first place
    5) No error
    Answer – 5)
    Explanation : No error

  5. Far from heading / off the Eurosceptic monster, / the move simply gave it / some oxygen for breathe. No error
    1) Far from heading
    2) off the Eurosceptic monster
    3) the move simply gave it
    4) ome oxygen for breathe
    5) No error
    Answer – 4)
    Explanation : Replace “for” with “to”

  6. Former London Mayor Boris Johnson’s / reference to “independence day” won / him loud cheers and an standing ovation at / one of the last pre-vote debates this week. No error
    1) Former London Mayor Boris Johnson’s
    2) reference to “independence day” won
    3) him loud cheers and an standing ovation at
    4) one of the last pre-vote debates this week
    5) No error
    Answer – 3)
    Explanation : Replace “an” with “a”

  7. Far from convincing / people, this strategy / only seem to alienate / many of them further. No error
    1) Far from convincing
    2) people, this strategy
    3) only seem to alienate
    4) many of them further
    5) No error
    Answer – 3)
    Explanation : Replace “seem” with “seemed”

  8. Cities have evolved in magnets of / society, drawing ever greater / numbers of people who come looking / for prosperity and the good life. No error
    1) Cities have evolved in magnets of
    2) society, drawing ever greater
    3) numbers of people who come looking
    4) for prosperity and the good life
    5) No error
    Answer – 1)
    Explanation : Replace “in” with “into”

  9. This is possible because / these unique sites has / a vast pool of aggregated / talent and resources. No error
    1) This is possible because
    2) these unique sites has
    3) a vast pool of aggregated
    4) talent and resources
    5) No error
    Answer – 2)
    Explanation : Replace “has” with “have”

  10. Prime Minister Narendra Modi’s visit / to Dhaka last year raised hopes / for the settlement of old issues / between India and Bangladesh. No error
    1) Prime Minister Narendra Modi’s visit
    2) to Dhaka last year raised hopes
    3) for the settlement of old issues
    4) between India and Bangladesh
    5) No error
    Answer – 5)
    Explanation : No error