Current Affairs PDF Sales

English Questions: Spotting Error Set – 49

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Errors, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. a)/ A look on the globe suggests b)/ that low income countries c)/ bear a disproportionate share of d)/ fatalities from road accidents. e)/ No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – A. 1
    Explanation : Replace “on” with “at”

  2. a)/ Enforcement needs b)/ to be complemented by other c)/ institutional changes, including better designed road d)/ features that made safety the primary objective. e)/ No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – D. 4
    Explanation : Replace “made” with “make”

  3. A)/These should be made mandatory b)/ as soon as possible, c)/ so that Indian auto safety standards d)/ are in line with international norm. e)/ No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – D. 4
    Explanation : Replace “norm” with “norms”

  4. a)/ The company, that b)/ has already purchased land c)/ in Hyderabad and Mumbai to start d)/ retail operations in India. e)/ No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – A. 1
    Explanation : Replace “that” with “which”

  5. a)/You cannot distribute b)/ these inexpensive products c)/ long distances because if you does that then you d)/ would ruin the margin of the product . e)/ No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – C. 3
    Explanation : Replace “does” with “do”

  6. A)/ When we look at lowering prices, b)/ our prime area of focus have been c)/ how we lower cost of operations for d)/ sellers so that they can offer lower prices. e)/ No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – B.2
    Explanation : Replace “have” with “has”

  7. a)/ In general our approach b)/ has been to focus on things c)/ that matter to customers and d)/ don’t change with time. e)/ No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – E. 5
    Explanation : No error

  8. a)/ Our deep paranoia that a b)/ customer does find the best c)/ shopping experience elsewhere is core with d)/ how we approach our daily jobs. e)/ No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – C. 3
    Explanation : Replace “with” with “to”

  9. a)/ When people choose to defend something, b)/ then I think they should be held c)/ accountable for it,” said Daniel Stedman, a founder of the d)/ North side Media Group, which runs the Brooklyn festival. e)/ No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – E. 5
    Explanation : No error

  10. a)/ Hillary Clinton is the first woman to b)/ become the presumptive nominee c)/ of a major party in America, and for some, d)/ it was a inspiring and euphoric moment. e)/ No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – D.4
    Explanation : Replace “a” with “an”