Current Affairs PDF Sales

English Questions: Spotting Error Set – 47

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Error, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. a)/ When we talk about our demographic advantage, b)/ the young people in this country c)/ find the education d)/ system not fully aligned with the market. e)/ No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – 4)
    Explanation : Replace “with’ with “to”

  2. a)/ Families often provide lifelong care to elders, b)/ but for those who can’t or don’t c)/ want to depend on its children’s d)/ solicitude, it’s a harsh world. e)/ No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – 3)
    Explanation : Replace “its” with “their”

  3. a)/ Economic, education and environment b)/ crises can’t make our quarrelsome c)/ Parliament work but thanks d)/ with the goat, hope floats? e)/ No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – 4)
    Explanation : Replace “with” with “to”

  4. a)/ Apparently this is because of falling b)/ oil prices, except not long ago they were c)/ crying doom on the street d)/ because for rising oil prices. e)/ No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – 4)
    Explanation : Replace “for” with “of”

  5. a)/ Common folks are complaining about cops wasting b)/ scarce resources but activist folks c)/ are saying it’s time of d)/ a Right to Food Bill for goats. e)/ No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – 3)
    Explanation : Replace “of” with “for”

  6. a)/ When the court likened Delhi to a gas chamber, b)/ his team decided to treat this problem with c)/ an odd-even injection even though private d)/ cars cause less than 5% of the pollution. e)/ No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – 5)
    Explanation : No error

  7. a)/ The sky is falling on Dalal Street, a meteorite has b)/ fallen on K Pantharappalli village, a goat c)/ has been arrested in Chhattisgarh and the d)/ national capital’s back to flirting with an car ban. e)/ No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – 4)
    Explanation : Replace “a” with “an”

  8. a)/ With its allies unhappy at what they see as lack b)/ of access and information, BJP have been c)/ forced to react by activating an d)/ alliance coordination mechanism for NDA. e)/ No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – 2)
    Explanation : it should be “has been”.

  9. a)/ The Abu Dhabi Investment Authority’s keenness b)/ to invest $5 billion on taking up 50 Indian c)/ highway projects on a toll- operate-transfer d)/ basis highlights the possibilities. e)/ No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – 2)
    Explanation : Replace “on” with “in”

  10. a)/ Whatever you do in life, if that’s b)/ disengaged, it’s a perilous c)/ journey not just for them d)/ individually but for the nation. e)/ No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 No error
    Answer – 1)
    Explanation : Replace “that’s” with “it’s”