Current Affairs PDF Sales

English Questions: Spotting Error Set – 40

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Error, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. a)/ The second amendment came b)/ on 1993, at a time when c)/ there was a new-found d)/ enthusiasm for private colleges. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 2. B
    Explanation: Replace “on” with “in”

  2. a)/ On grounds of corruption, the MCI faced b)/ the ignominy of being set aside by the Supreme c)/ Court in 2002 and again in 2010 d)/ with an ordinance issued by the government. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 4. D
    Explanation: Replace “with” with “by”

  3. a)/ In the U.K. and in much European b)/ countries, medical education c)/ falls under the government, d)/ It is time for the same in India. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 1. A
    Explanation: Replace “much” with “many”

  4. a)/ India has paid a huge price by b)/ sacrificing its traditional wisdom c)/ and not developing human d)/ resources suited to its needs. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 5. E
    Explanation: No error

  5. a)/ The PSC has indicted the MCI b)/ and this alone is sufficient c)/ reason to set it aside d)/ with immediate effect. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 5. E
    Explanation: No error

  6. a)/ The onus is now on the b)/ government to demonstrate c)/ its commitment to the d)/ bringing in ‘achche din’. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 3. C
    Explanation: Omit “the”
    “the” is Superficial

  7. a)/ The government need to clearly state its policy on b)/ this issue to be consistent with the spirit and letter of the c)/ report that has strongly condemned d)/ the crass commercialisation of the health sector. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 1. A
    Explanation: it should be the government “needs”

  8. a)/ The Ministry of Health has b)/ recently sanctioned funds to c)/ 58 district hospital d)/ for such upgradation. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 3. C
    Explanation: it should be “hospitals”

  9. a)/ The PSC returned the b)/ Bill with any c)/ observations to the d)/ Ministry in October 2013. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 2. B
    Explanation:  Replace “any” with “some”

  10. a)/ Seizing the opportunity of the temporary suspension b)/ of the elected MCI, the Ministry of Health drafted a Bill to c)/ establish a National Commission to d)/ Human Resources for Health (NCHRH). e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 3. C
    Explanation: Replace “to” with “for”