Current Affairs PDF Sales

English Questions: Spotting Error Set – 38

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation inAffairsCloud.com. Here we are creating question sample inSpotting Error, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. a)/ This is the strategic dialogue b)/ that became institutionalised c)/ in the level of the d)/ National Security Advisers. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 3. C
    Explanation: Replace “in” with “at”

  2. a)/ There are something else that must be recognised, b)/ Modi and his government have an uphill task c)/ to get governance working and the d)/ Indian economy back on track. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 1. A
    Explanation: Replace “are” with “is”

  3. a)/ Opportunities to pursue b)/ alternative jobs with c)/ and outside plantations d)/ need to be encouraged. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 2. B
    Explanation: Replace “with” with “within”

  4. a)/ Tea requires an employee-run business b)/ model not only to serve the larger interests of labourers but c)/ also to serve the companies’ objective d)/ of incrementally increasing productivity. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 5. E
    Explanation: No error

  5. a)/ If New York, London and Paris b)/ was horrific, so must Mumbai, c)/ Beirut and Nairobi be, and the statement d)/ makes that point effectively. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 2. B
    Explanation: Replace “was” with “were”

  6. a)/ China insures its farmers for b)/ a sown area of around 75 c)/ million hectares with an subsidy on d)/ premiums of about 80 per cent. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 3. C
    Explanation: Replace “an” with “a”

  7. a)/ The regularity of these summits ever b)/ since Putin assumed power testifies to the value attached to them c)/ as occasions to take stock, in a bid to d)/ keep cementing ties and building on them. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 5. E
    Explanation: No error

  8. a)/ India cannot grow without calm and b)/ stability, which is why it is c)/ necessary to send out the signal so d)/ the rule of law applies everywhere. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 3. C
    Explanation: Replace “so” with “that”

  9. a)/ His quick reaction is a commendable b)/ contrast for apathetic or nonexistent c)/ official response to hate speeches d)/ and crimes elsewhere in the country. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 2. B
    Explanation: Replace “for” with “to”

  10. a)/ the economic recovery is far from b)/ convincing and a lot of government action c)/ are required to consolidate d)/ the positive signals in different sectors. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 3. C
    Explanation: Replace “are” with “is”