Current Affairs PDF Sales

English Questions: Spotting Error Set – 29

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Error, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. a)/ In recent years, India have b)/ entered into more than three c)/ dozen “strategic partnerships”, but d)/ France remains the original one. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 1. A
    Explanation: Replace “have” with “has”

  2. a)/ Nagpur, Chandigarh and Puducherry b)/ have been identified as three c)/ cities where French technical assistance d)/ and funding had also been promised. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 4. D
    Explanation: Replace “had” with “has”

  3. a)/ This is the strategic dialogue b)/ that became institutionalised c)/ at the level of the d)/ National Security Advisers. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 5. E
    Explanation: No error

  4. a)/ The terrorist attacks last year, on the Charlie Hebdo b)/ office in January and at multiple location in Paris in c)/ November, have changed the way d)/ France looks at global terrorism. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 2. B
    Explanation: Replace “location” with “locations”

  5. a)/ There is a realisation of b)/ vulnerability on account of c)/ the alienation at the d)/ French Muslim community. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 3. C
    Explanation: Replace “at” with “in”

  6. a)/ Radicalisation and the B)/ growing appeal of the c)/ ideology of global d)/ jihad are a real threat. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 4. D
    Explanation: Replace “are” with “is”

  7. a)/ This resulted in a standalone Joint b)/ Statement on counter-terrorism c)/ that seeks to do away with the d)/ caste system in terror strikes. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 3. C
    Explanation: Replace “that” with “which”

  8. a)/ If New York, London and Paris b)/  were horrific, so must Mumbai, c)/ Beirut and Nairobi be, and the statement d)/ makes that point effectively. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 5. E
    Explanation: No error

  9. a)/ It is expected that the b)/ negotiations of the financial c)/ terms would be concluded d)/ in coming months. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 3. C
    Explanation: Replace “would” with “will”

  10. a)/ Two areas that have been lagging b)/ are economic and trade c)/ relations so well as the d)/ people-to-people exchanges. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 3. C
    Explanation: Replace “so” with “as”