Current Affairs PDF Sales

English Questions: Spotting Error Set – 27

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Error, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. a)/ In a study conducted in 2014 on Pakistan’s b)/ trade with India, Iran and Afghanistan, c)/ the business community, despite some reservations d)/ and caution, supported increases trade with India. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 4)
    Explanation: Replace “increases” with “increased”

  2. a)/ Most heartening was the b)/ shift in Punjab, considered c)/ central to the idea of d)/ enemy with New Delhi. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 4)
    Explanation: it should be “enmity”

  3. a)/ Earlier in 2014, even the Indian Highb)/  Commissioner in Islamabad sounded c)/ convinced that from a Indian d)/  perspective, it was a different Pakistan. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 3)
    Explanation: it should be “an Indian”
    Replace “a” with “an”

  4. a)/ Inspite his limited access, the diplomat b)/ could notice the change — that c)/ Pakistanis were eager to do business d)/ and reach out across the border. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 1)
    Explanation: Replace “Inspite” with “despite”

  5. a)/ Multilateral agencies, though armed with b)/ a cookie-cutter approach, do take a c)/ global view and it is true that India is today d)/ the world’s fastest-growing large economy. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 5)
    Explanation: No error

  6. a)/ Mr. Modi was saw as decisive and b)/ growth-oriented, his credentials burnished c)/ by his record d)/ as the Chief Minister of Gujarat. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 1)
    Explanation: Replace “saw” with “seen”

  7. a)/ Expectations of a new dynamism in the b)/ economy were rife , at c)/ least between the corporates d)/ and the middle class. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 3)
    Explanation: Replace “between” with “among”

  8. a)/ The enthusiasm has dissipated by now. Mr. Modi is b)/ under pressure to show results on the economy front when, c)/ in fact, on the core issues, he have not been d)/ able to even show much initiative. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 3)
    Explanation: Replace “have” with “has”

  9. a)/ Even independently of b)/ this, the consensus within c)/ the political class d)/ militates against change. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 5)
    Explanation: No error

  10. a)/ We are possibly facing a ten-year b)/ cycle here, Part of it has to do with c)/ the global slowdown but it is also d)/ to be attributed to internal factor. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 4)
    Explanation: Replace “factor” with “factors”