Current Affairs PDF Sales

English Questions: Spotting Error Set – 26

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Error, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. a)/ Individual wage are too b)/ meagre for savings to be c)/ carried forward d)/ to subsequent generations. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 1)
    Explanation: Replace “wage” with “wages”

  2. a)/ life within the plantation need b)/ to be improved for workers c)/ to continue there — for their sake d)/ and for the next generation. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 1)
    Explanation: Replace “need” with “needs”

  3. a)/ Opportunities to pursue b)/ alternative jobs within c)/ and outside plantations d)/ need to be encouraged. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 5)
    Explanation: No error

  4. a)/ Plantations should have adequate b)/ labour representation on the board of c)/ governance and the culture of all-male d)/ management should be brought to a end. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 4)
    Explanation: Replace “a” with “an”

  5. a)/ The industry needs for b)/ understand the value c)/ of engaging labour d)/ in management conversations. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 1)
    Explanation: Replace “for” with “to”

  6. a)/ Tea requires an employee-run business b)/ model not only to serve the larger interests of labourers but c)/ also to serve the companies’ objective d)/ of incrementally increasing productivity. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 5)
    Explanation: No error

  7. a)/ Retail inflation, driven by b)/ food inflation, have been c)/ close to 5 per cent, despite wholesale inflation d)/ being in negative territory. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 2)
    Explanation: Replace “have” with “has”

  8. a)/ the economic recovery is far from b)/ convincing and a lot of government action c)/ are required to consolidate d)/ the positive signals in different sectors. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 3)
    Explanation: Replace “are” with “is”

  9. a)/ Opportunities to pursue b)/ alternative job within c)/ and outside plantations d)/ need to be encouraged. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 2)
    Explanation: Replace “job” with “jobs”

  10. a)/ It is imperative that b)/ the Centre co-ordinates c)/ with state to d)/ alleviate agrarian distress. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 3)
    Explanation: Replace “state” with “states”