Current Affairs PDF Sales

English Questions: Spotting Error Set – 25

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Error, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. a)/ This could be a b)/ bumper year of c)/ the ever-lucrative d)/ tax avoidance industry.  e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 2)
    Explanation: Replace “of” with “for

  2. a)/ As a participant of this b)/ project, India is expected c)/ to implement on least d)/ some of these measures. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 3)
    Explanation: Replace “on” with “at

  3. a)/As a result, India neonatal mortality rate b)/ is high, birth weight is low, and far too many c)/ children suffer the consequences of d)/ being undernourished in the womb. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 1)
    Explanation: Replace “India” with “India’s

  4. a)/ The primary cause of concern b)/ here is the quality of India’s c)/ political leadership, which has d)/ consistently betrayed its own taxmen. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 5)
    Explanation: No error

  5. a)/Maternity entitlements would b)/ be a good idea even if they c)/ wasn’t already d)/ written into law. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 3)
    Explanation: Replace “wasn’t ” with “weren’t

  6. a)/ It was a sane suggestion because b)/ the bulk of P-note investments c)/ in the Indian stock market was d)/ from tax havens such as Cayman Islands. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 3)
    Explanation: Replace “was” with “were

  7. 1)/ it urges nation to curb treaty b)/ abuse by amending their d)/ Double Taxation d)/ Avoidance Agreements (DTAA) suitably. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 1)
    Explanation: Replace “nation” with “nations”

  8. a)/ Tax Havens and the Men Who Stole b)/ the World, financial journalist Nicholas Shaxson c)/ notes how Mauritius are a popular hub d)/ for what is known as “round-tripping”. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 3)
    Explanation: Replace “are” with “is

  9. a)/ He write, “A wealthy Indian, say, will b)/ send his money to Mauritius, where it is dressed up in a secrecy c)/ structure, then disguised as foreign d)/ investment, before being returned to India. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 1)
    Explanation: it should be he “writes”.

  10. a)/ The Supreme Court issued b)/ a notice to the Centre about c)/ non-implementation of d)/ maternity entitlements. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 5
    Explanation: No error