Current Affairs PDF Sales

English Questions: Spotting Error Set – 23

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Error, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. a)/ After the mid-year review suggested that fiscal b)/ targets may need to be revised, many economists c)/ emphasised the benefits of staying put on the d)/ announce path of fiscal consolidation. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 4. D
    Explanation: Replace “announce” with “announced”

  2. a)/ The decision of the government b)/ to stick to the path of the c)/ announced fiscal targets is good d)/ not just in the long run. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 5. E
    Explanation: No error

  3. a)/ With a slowdown in global demand, investment b)/ and domestic demand, a greater easing of the c)/ stance of monetary policy may be more possible d)/ today than perhaps even an year ago. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 4. D
    Explanation: Replace “an” with “a”

  4. a)/ A loose fiscal policy would, therefore, b)/ have effectively meant that c)/ policymakers could be choosing d)/ the “loose fiscal, tight money” policy mix. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 3. C
    Explanation: Replace “could” with “would”

  5. a)/ The fact that the policy rate was eased by b)/ only 125 basis point over the year, though inflation c)/ fell by about 500 basis points, can partly be explained d)/ by fears of rising inflationary pressures later. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 2. B
    Explanation: Replace “point” with “points”

  6. a)/ The United States Federal Reserve were b)/ expected to raise interest rates in 2015, which c)/ could impact volatility in financial d)/ markets, especially currency markets. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 1. A
    Explanation: Replace “were” with “was”

  7. a)/ While deciding the policy interest rate, b)/ monetary policymakers target the c)/ forecast of inflation and analyse the d)/ pressures of demand at core inflation. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 4. D
    Explanation: Replace “at” with “on”

  8. a)/ A fiscal stimulus would increase b)/ the likelihood of demand c)/ rising and push up d)/ the inflation forecast. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 3. C
    Explanation: Replace “push” with “pushing”

  9. a)/ The sharp decline in global commodity b)/ prices and the slowdown in demand c)/ in the domestic economy d)/ have reduced inflationary pressures. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 5. E
    Explanation: No error

  10. a)/ One immediate gain of sticking b)/ to the path of consolidation will c)/ be to create space d)/ with monetary policy easing. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 4. D
    Explanation: it should be “for monetary policy easing”
    Replace “with” with “for”