Current Affairs PDF Sales

English Questions: Spotting Error Set – 21

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Error, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. a)/ A joint intervention by central and state b)/ research institutions, coordinating c)/ all-India field trials, will help secure d)/ greater acceptance for the states. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 4. D
    Explanation: Replace “for” with “from”

  2. a)/ The stalemate that’s gripped India b)/ efforts to accelerate the development c)/ of GM crops, after its success d)/ with BT cotton, must be broken. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 1. A
    Explanation: it should be “india’s instead of “india”

  3. a)/ Instead Prime Minister Nawaz Sharif is b)/ said to be considering an joint probe c)/ into Pathankot even as there have been d)/ some arrests of lower-level JeM cadre. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 2. B
    Explanation: Replace “an” with “a”

  4. a)/ The state government, especially b)/ the public work department, c)/ got all the flak for not d)/ heeding to the forecast. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 2. B
    Explanation: Replace “work” with “works”

  5. a)/ Alcohol can cause all b)/ kinds of problems when c)/ taken too far, either d)/ in the short or long term. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 5. E
    Explanation: No error

  6. a)/ No sooner than their sun-dried phones crackled b)/ back to life, Chennaiites battered by freak weather and c)/ bruised by administrative fiascoes, heard d)/ the chief minister’s recorded message. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 1. A
    Explanation: Replace “than” with “then”
    No sooner_____Then

  7. a)/ It is clear, by now, that following the b)/ old-fashioned policy of ‘bleeding India c)/ by a thousand cuts’ results in Pakistan d)/ incurring ten of thousands of cuts itself. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 4. D
    Explanation:it should be “tens of thousands”
    Replace “ten” with “tens”

  8. a)/ Punjab’s electoral demography is b)/ contiguous to Delhi’s, making c)/ the former ideal ground d)/ for AAP’s expansion. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 5. E
    Explanation: No error

  9. a)/ This has, understandably, put the skids b)/ under foreign secretary level talk, c)/ which were scheduled d)/ for today but have been put off. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 2. B
    Explanation: Replace “talk” with “talks”

  10. a)/ The course of future talks depends on whether the two countries b)/ can see some tangible securities and intelligence cooperation c)/ when it comes to investigating attacks on d)/ Indian territory launched from Pakistan. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 2. B
    Explanation: Replace “securities” with “security”