Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Errors, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. The Game of Thrones (GoT) is back with / Season Seven and if you feel left / out and wish to join in, it might be useful to / first understand the geography.
    1) The Game of Thrones (GoT) is back with
    2) Season Seven and if you feel left
    3) out and wish to join in, it might be useful to
    4) first understand the geography.
    5) No error
    Answer – 5)
    Explanation: No error
    Given sentence is correct.

  2. While the peace deal does not outline Syria’s / future, it marks a critical first step / towards ending five year / of horrific slaughter and destruction.
    1) While the peace deal does not outline Syria’s
    2) future, it marks a critical first step
    3) towards ending five year
    4) of horrific slaughter and destruction
    5) No error
    Answer – 3)
    Explanation: It should be “five years” instead of “five year”

  3. All of which might prompt sceptics to conclude that / when it comes to cooking up political gambits / it’s not so much the steak which / counts as the symbolic sizzle put up it.
    1) All of which might prompt sceptics to conclude that
    2) when it comes to cooking up political gambits
    3) it’s not so much the steak which
    4) counts as the symbolic sizzle put up it
    5) No error
    Answer – 4)
    Explanation: replace “put up” with “put on”
    “Put on” is correct phrase as per sentence.

  4. This has been acknowledged by successive / governments and experts have suggested a / number of sensible way / to improve the situation.
    1) This has been acknowledged by successive
    2) governments and experts have suggested a
    3) number of sensible way
    4) to improve the situation
    5) No error
    Answer – 3)
    Explanation: It should be “ways” instead of “way”
    A number of ways will be correct.

  5. Speedy implementation of the / US-Russia deal is key to its / credible and a viable future / for the tormented country.
    1) Speedy implementation of the
    2) US-Russia deal is key to its
    3) credible and a viable future
    4) for the tormented country
    5) No error
    Answer – 3)
    Explanation: Replace “credible” with “credibility”

  6. If the agreement sticks in the next few days,/ the most important result will be the / provisions of humanitarian aid / to besieged cities such as Aleppo.
    1) If the agreement sticks in the next few days
    2) the most important result will be the
    3) provisions of humanitarian aid
    4) to besieged cities such as Aleppo
    5) No error
    Answer – 3)
    Explanation: it should be “provision” instead of “provisions”

  7. There is reason to be optimistic / about a ceasefire among / the Syrian government and / the moderate opposition.
    1) There is reason to be optimistic
    2) about a ceasefire among
    3) the Syrian government and
    4) the moderate opposition.
    5) No error
    Answer – 2)
    Explanation: Replace “among” with “between”

  8. According to US secretary of state John Kerry, the bedrock / of the agreement is to ensure that the / Syrian government does not / fly combat missions at designated zones.
    1) According to US secretary of state John Kerry, the bedrock
    2) of the agreement is to ensure that the
    3) Syrian government does not
    4) fly combat missions at designated zones
    5) No error
    Answer – 4)
    Explanation: Replace “at” with “in”

  9. Therefore, the peace deal is structured / in steps, with all the key / protagonist having to / move forward together.
    1) Therefore, the peace deal is structured
    2) in steps, with all the key
    3) protagonist having to
    4) move forward together.
    5) No error
    Answer – 3)
    Explanation: Replace “protagonist” with “ protagonists”

  10. This is why special interst trails evoke / so much interest in the traveller / who is eager to experience / something new, something he can relate to.
    1) This is why special interst trails evoke
    2) so much interest in the traveller
    3) who is eager to experience
    4) something new, something he can relate to.
    5) No error
    Answer – 5)
    Explanation: No error
    Given sentence is correct.