Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Errors, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. The gracefully ageing mom in track (a) / pants and black jacket above (b) / her white tee was thrilled (c) / to know we were Indians. (d)
    1) through
    2) over
    3) of
    4) under
    Answer – 2)
    Explanation: Replace ‘above’ with ‘over’

  2. Inside the Kremlin, people mill around like (a) / they do in Disneyland ­ posing (b) / of selfies against the snaking (c) / red wall and the Lenin-less Mausoleum.(d)
    1) to
    2) at
    3) for
    4) in
    Answer – 3) 
    Explanation: Replace ‘of’ with ‘for’

  3. We regroup like a flash mob, pirouetting around (a) / the structure, clicking away from various (b) /angles, recording (c) / the relic from the past on a smartphone.(d)
    1) an
    2) of
    3) a
    4) the
    Answer – 4)
    Explanation: Replace ‘the’ with ‘a’
    ‘the relic’ will be appropriate.

  4. They walked (a) / besides each other (b) / in silence. (c) / No error (d)
    1) through
    2) beside
    3) before
    4) behalf
    Answer – 2)
    Explanation: Replace ‘besides’ by ‘beside’

  5. Our Physics teacher (a) / often emphasises on (b) / the end for a lot of practice. (c) / No error (d)
    1) in
    2) on
    3) of
    4) to
    Answer – 2)
    Explanation: Remove ‘on’

  6. Please put away (a) / the candle (b) / before you leave. (c) No error (d)
    1) put out
    2) put of
    3) put up
    4) put in
    Answer – 1)
    Explanation: The correct usage is ‘put out the candle’.

  7. Most of the Andhra Pradesh (a) / is an extremely fertile plain (b) / between which the river Krishna flows. (c) / No error (d)
    1) under
    2) above
    3) through
    4) across
    Answer – 3)
    Explanation: Replace ‘between’ by ‘through’.

  8. On the road separating Marx’s monument (a) / and Bolshoi Theatre, traffic (b) / flows in high speed on Russia’s high (c) / road of newer economic realms.(d)
    1) on
    2) with
    3) for
    4) to
    Answer – 4)
    Explanation: Replace ‘of’ with ‘to’

  9. The United States, in a planned way (a) / with the help of the European (b) / countries, put to many (c) / economic sanctions on oil export. (d)
    1) for
    2) of
    3) too
    4) on
    Answer – 3)
    Explanation: Replace ‘to’ with ‘too’

  10. In an attempt to resurrect its lost (a) / position, Saudi Arabia have (b) / refused to cut its (c) / production despite falling prices. (d)
    1) were
    2) has
    3) will
    4) had
    Answer – 2)
    Explanation: Replace ‘have’ with ‘has’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here