Current Affairs PDF Sales

English Questions – Spotting Error Set 106

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Errors, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. Children must be show that the pages / of a specific textbook do not contain / all the answers and / that learning happens everywhere.
    1) Children must be show that the pages
    2) of a specific textbook do not contain
    3) all the answers and
    4) that learning happens everywhere.
    5) No error
    Answer – 1)
    Explanation: Replace “show” with “shown”
    Correct format will be “modal verb + be + 3rd form.

  2. Additional Solicitor General (ASG) Maninder Singh, / appearing for the CBSE, told the Bench that / the High Court order is in conflict / with the schedule fixed by the apex court earlier.
    1) Additional Solicitor General (ASG) Maninder Singh,
    2) appearing for the CBSE, told the Bench that
    3) the High Court order is in conflict
    4) with the schedule fixed by the apex court earlier.
    5) No error
    Answer – 3)
    Explanation: Replace “is” with “was” because given sentence is from past tense.

  3. Earlier in the day, under light rain, / he was drive through the streets / of Paris to the 18th-century palace which / has now become his home.
    1) Earlier in the day, under light rain,
    2) he was drive through the streets
    3) of Paris to the 18th-century palace which
    4) has now become his home.
    5) No error
    Answer – 2)
    Explanation: it should be ‘driven’ instead of ‘drive’ because given statement talks about past activity hence, ‘drive’ will be replaced with ‘driven’.

  4. He had said that a number of pleas had been filed in various high courts / in NEET—related matters and high / courts have entertained these petitions despite the apex / court’s order that no other court shall hear such matters.
    1) He had said that a number of pleas had been filed in various high courts
    2) in NEET—related matters and high
    3) courts have entertained these petitions despite the apex
    4) court’s order that no other court shall hear such matters.
    5) No error
    Answer – 5)
    Explanation: No error
    Given sentence is correct.

  5. CERT-In explained that this ransomware called / Wanna Crypt or Wanna Cry encrypts the / computer hard disk drive and then spreads laterally / between computers on the same local area network.
    1) CERT-In explained that this ransomware called
    2) Wanna Crypt or Wanna Cry encrypts the
    3) computer hard disk drive and then spreads laterally
    4) between computers on the same local area network.
    5) No error
    Answer – 3)
    Explanation:it should be ‘computer’s’ instead of ‘computer’, apostrophe used for possessive case. Hence, ‘computer’s hard disk…’ will be appropriate.

  6. The apex court directed the authorities concerned to / proceed with the process of the declaration / of results, subsequent counselling and / admission as per the schedule fixed by it earlier.
    1) The apex court directed the authorities concerned to
    2) proceed with the process of the declaration
    3) of results, subsequent counselling and
    4) admission as per the schedule fixed by it earlier.
    5) No error
    Answer – 5)
    Explanation: No error
    Given sentence is correct.

  7. “We understand systems in / Andhra Pradesh is impacted, / but so far our assessment is / that there isn’t much impact,” he added.
    1) “We understand systems in
    2) Andhra Pradesh is impacted,
    3) but so far our assessment is
    4) that there isn’t much impact,” he added.
    5) No error
    Answer – 2)
    Explanation: it should be ‘are’ instead of ‘is’ because statement is talking about ‘systems’ so helping verb should be in plural form hence, ‘are’ will be appropriate.

  8. They have claimed that different sets of / question paper had been used at / various places, though a / common syllabus had been announced.
    1) They have claimed that different sets of
    2) question paper had been used at
    3) various places, though a
    4) common syllabus had been announced.
    5) No error
    Answer – 5)
    Explanation: No error
    Given sentence is correct.

  9. In a strongly-worded statement issued on / Saturday night, India had said that the / connectivity initiative must be pursue in a manner / that respects sovereignty and territorial integrity.
    1) In a strongly-worded statement issued on
    2) Saturday night, India had said that the
    3) connectivity initiative must be pursue in a manner
    4) that respects sovereignty and territorial integrity.
    5) No error
    Answer – 3)
    Explanation: it should be ‘pursued’ instead of ‘pursue’ because correct formation is – model verb + be + V3 hence, ‘perused’ will be appropriate form.

  10. On the other hand Russia-based cyber security firm / Kaspersky said it has recorded more than / 45,000 attack of the WannaCry / ransomware in 74 countries around the world, mostly in Russia.
    1) On the other hand Russia-based cyber security firm
    2) Kaspersky said it has recorded more than
    3) 45,000 attack of the WannaCry
    4) ransomware in 74 countries around the world, mostly in Russia.
    5) No error
    Answer – 3)
    Explanation: Replace ‘attack’ with ‘attacks’ because ‘attacks’ is used here for more than one attack hence, ‘attacks’ will be appropriate.