Current Affairs PDF Sales

English Questions – Spotting Error RRB Set 137

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Errors, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. 1) The judgment systematic demolishes
    2) every element of the case, and
    3) it is important to tune in to
    4) the kind of language it uses.
    5) No error
    Answer – 1)
    Explanation: The judgment systematically demolishes

  2. 1) Even if what was stated in the
    2) conference was to crude,
    3) it opened the door
    4) for salacious possibilities.
    5) No error
    Answer – 2)
    Explanation: conference was too crude,

  3. 1) The assertion that the ‘father was as characterless as
    2) the daughter’ is reprehensible at so many level, but
    3) once somebody said that, it made everything else,
    4) however bizarre, feel less over the top.
    5) No error
    Answer – 2) 
    Explanation: the daughter’ is reprehensible at so many levels, but..
    Many + Plural verb/noun

  4. 1) Technology is obviously more
    2) profitable but surprisingly
    3) even government hospitals
    4) succumb to these lure.
    5) No error
    Answer – 4)
    Explanation: succumb to these lures.
    It should be lures with these.

  5. 1) The aim is for death to occur at
    2) home or in surroundings of
    3) one’s choice, with
    4) minimal or no discomfort.
    5) No error
    Answer – 5)
    Explanation: No error

  6. 1) Many Indian hospitals now provide
    2) quality of care comparable to
    3) the best in the world, and
    4) ICU standard are quite uniform.
    5) No error
    Answer – 4)
    Explanation: ICU standards are quite uniform.
    It should be standards because given sentence is talking about more than one ICU of many hospitals.

  7. 1) My vast experience do make me
    2) understand that it is very important
    3) to do things based on how they want
    4) to go about their studies.
    5) No error
    Answer – 1) 
    Explanation: My vast experience does make me
    It should be does instead of do with my (pronoun).

  8. 1) The fact that there so many disparate
    2) clues to construct fanciful narratives
    3) around, made this is an exercise
    4) in imagination for so many.
    5) No error
    Answer – 5) 
    Explanation: No error

  9. 1) The loss of a compass, the dilution of certitudes
    2) about the way in which we lead our lives, is a possible explanation
    3) of why we were so open to believing something that
    4) is at a fundamental human level, so unpalatable.
    5) No error
    Answer – 2)
    Explanation: about the ways in which we lead our lives, is a possible explanation 

  10. 1) The fact that there so many disparate
    2) clues to construct fanciful narrative
    3) around, made this is an exercise
    4) in imagination for so many.
    5) No error
    Answer – 2) 
    Explanation: clues to construct fanciful narratives