Current Affairs PDF Sales

English Questions – Spotting Error RRB Set 135

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Errors, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. 1) If the endearingly named Sprocket pocket-size printer,
    2) were alive, you can almost imagine a sprightly impish
    3) creature leaping out of your bag and performing
    4) a bunch of silly stunts all over the room.
    5) No error.
    Answer – 5)
    Explanation: No error.

  2. 1) Retro has gone geek, with board-game
    2) creator reinvent or tweaking old
    3) favourites to make them relevant
    4) and appeal to a new, young player.
    5) No error.
    Answer – 2)
    Explanation: creators reinventing or tweaking old

  3. 1) Since visible light cannot penetrate
    2) human tissue, the potential application
    3) of that technique may be during
    4) surgery to know tumour spread.
    5) No error.
    Answer – 3)
    Explanation: of this technique may be during

  4. 1) In its newly revamp version, traditional
    2) bank notes that were carefully collected,
    3) counted and categorised, have been
    4) replaced by debit cards and swipe machines.
    5) No error.
    Answer – 1)
    Explanation: In its newly revamped version, traditional

  5. 1) The interaction with the game is still
    2) very tactile thanks to the board set-on
    3) and the probability-oriented environment of
    4) rolling the die, all of which remains unchanged.
    5) No error.
    Answer – 2)
    Explanation: very tactile thanks to the board set-up

  6. 1) The most important thing is
    2) that it is programme in a way
    3) so that the chess pieces don’t
    4) collide during automatic movements.
    5) No error.
    Answer – 2)
    Explanation: that it is programmed in a way

  7. 1) In normal cell, the amount of
    2) TrxR enzyme is very little and
    3) hence the FRET mechanism is not
    4) eliminated, resulting in yellow emission.
    5) No error.
    Answer – 1)
    Explanation: In normal cells, the amount of

  8. 1) In the case of the latter two,
    2) the creators used crowdfunding platform
    3) Kickstarter to fund their endeavour, proving
    4) that the boards and cards are here to stay.
    5) No error.
    Answer – 5) 
    Explanation: No error.

  9. 1) Fly me to the moon, let me play between
    2) the stars, let me see what spring is
    3) like, on Jupiter and Mars” sang
    4) Frank Sinatra sixty years ago.
    5) No error.
    Answer – 1)
    Explanation: Fly me to the moon, let me play among

  10. 1) The interaction with the game is still very
    2) tactile thanks to the board set-up and the
    3) probability-oriented environment of roll
    4) the die, all of which remains unchanged.
    5) No error.
    Answer – 3)
    Explanation: probability-oriented environment of rolling