Current Affairs PDF Sales

English Questions: Spotting Error (NEW PATTERN BASED) set – 150

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Errors, which is NEW PATTERN BASED in examinations.

FIND THE CORRECT SENTENCE

  1. The former diplomat talk about his academic life, (A)/ which began on a Malayalam medium school (B)/ at Kayamkulam, and shares (C)/ his views on India’s education system. (D)/
    1) C And D
    2) B and D
    3) D and A
    4) A and B
    5) All of the above
    Answer – 1)
    Explanation: C And D
    A – Replace “talk” with “talks”
    B – Replace “on” with “in”

  2. Machine learning and artificial intelligence will proactively (A)/ analyse past data and throw up probable breakdown (B)/ scenarios, based on which companies will need to (C)/ offer preventive solutions before the actual breakdowns occur.(D)/
    1) C And D
    2) B and D
    3) D and A
    4) A and B
    5) All of the above
    Answer – 5)
    Explanation: All of the above
    Given sentence is correct.

  3. The focus will be to hire data analysts whom can (A)/ significantly enhance productivity by seeing (B)/ pattern in the data and developing (C)/ better way of doing things.(D)/
    1) C And D
    2) B and D
    3) C and A
    4) A and B
    5) All of the above
    Answer – 2)
    Explanation: B and D
    A – Replace “whom” with “who”
    C – Replace “pattern” with “patterns”

  4. The Japanese, however, could not capitalise as she (A)/ hit wide and Sindhu unleashed two sensational (B)/ returns, including a quick return in serve, (C)/ to once again open down a five-point cushion.(D)/
    1) C And D
    2) B and D
    3) D and A
    4) A and B
    5) All of the above
    Answer – 4)
    Explanation: A and B
    C – Replace “in” with “on”
    D – Replace “open down” with “open up”

  5. She led 10-8 before entering the break with a (A)/ three-point advantage after producing (B)/ another scintillating cross-court (C)/ smash on her rival’s backhand.(D)/
    1) C And D
    2) B and D
    3) D and A
    4) A and B
    5) All of the above
    Answer – 5)
    Explanation: All of the above
    Given sentence is correct.

  6. In scenes similar to the World Championship final (A)/ in Glasgow in August, this match (B)/ gone down to the wire as the duo (C)/ engaged in a battle for attrition and nerves.(D)/
    1) A And B
    2) B and D
    3) D and A
    4) A and C
    5) All of the above
    Answer – 1)
    Explanation: A And B
    C – Replace “gone” with “went”
    D – Replace “for” with “of”

  7. The 22-year-old came agonisingly close to clinching the (A)/ title before finishing runner-up once again in she third (B)/ major tournament, following last year Rio Olympics (C)/ and this year Glasgow World Championship.(D)/
    1) C And A
    2) C and B
    3) D and A
    4) A and B
    5) All of the above
    Answer – 3)
    Explanation: A and D
    B – Replace “she” with “her”
    C – Replace “year” with “year’s”

  8. Amidst applause from the gathered personnel, (A)/ who had flown the iconic craft, the military grey machine (B)/ slowly lifted in the Bengaluru skies in a swan song, (C)/ its long rotor whirring as it literally melded into orange sunset.(D)/ 
    1) A And C
    2) B and D
    3) D and A
    4) A and B
    5) All of the above
    Answer – 4)
    Explanation: A and B
    C – Replace “in” with “into”
    D – Replace “rotor” with “rotors”

  9. According to the respected annual Bain-Dasra India Philanthropy Report, (A)/ private individual donations in the past five years (B)/ have grown faster than either foreign donations (C)/ or corporate donations via CSR or government welfare funding.(D)/
    1) C And D
    2) B and D
    3) D and A
    4) A and B
    5) All of the above
    Answer – 5)
    Explanation: All of the above
    Given sentence is correct.

  10. I was able to go only because an anonymous American (A)/ family give money for the scholarship I (B)/ never knew a family (C)/ and would never know them.(D)/
    1) C And D
    2) B and D
    3) D and A
    4) A and B
    5) All of the above
    Answer – 3)
    Explanation: D and A
    B – Replace “give” with “gave”
    C – Replace “a” with “the”