English Questions: spelling correction – 6

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are Starting new quizzes based on the some difficult words from Editorials, which is important for IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. Iran’s notification to the UN that it would launch a plan to increase its uranium enrichment capacity illustrets the risks associated with the U.S. withdrawal from the nuclear deal last month.
    1) increase
    2) enrichment
    3) illustrets
    4) withdrawal
    5) All correct.
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation:
    The correct spelling will be ‘illustrates’.
  2. The resolution of one high-profile case, however, should not deflect attention from the many challenges still plagueing the bankruptcy resolution process.
    1) resolution
    2) deflect
    3) plagueing
    4) bankruptcy
    5) All correct.
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation:
    The correct spelling will be ‘plaguing’.
  3. This is a welcome piece of legislation to the extent that it subesumes a plethora of laws that confused creditors; instead it now offers a more streamlined way to deal with troubled assets.
    1) extent
    2) subesumes
    3) streamlined
    4) troubled
    5) All correct.
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation:
    The correct spelling will be ‘subsumes’.
  4. In contrast to criticism from the U.S. government when the Google complaint was first lodeged and for the Apple tax bill of 2016, the White House refrained from getting involved after the EU fined Google.
    1) contrast
    2) lodeged
    3) refrained
    4) involved
    5) All correct.
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation:
    The correct spelling will be ‘lodged’.
  5. While technology is constantly changing, valuing choice, competition and consumer welfare never gets outdated or obsolete.
    1) constantly
    2) welfare
    3) outdated
    4) obsolete
    5) All correct.
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation:
    All correct.
  6. Mr. Sadr, on the other side, shed his early sectarian image, focused his campaign on social justice and government failure, attacked Iran’s deepening influence in Iraq from a nationalist perspective and stitched up aliances with liberals and communists to expand his base.
    1) sectarian
    2) perspective
    3) stitched up
    4) aliances
    5) All correct.
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation:
    The correct spelling will be ‘alliances’.
  7. Since no bloc has absolute majority, a new government will have to be formed through political negotiation. Mr. Sadr himself cannot become Prime Minister as he did not contest the election.
    1) absolute
    2) through
    3) negotiation
    4) contest
    5) All correct.
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation:
    All correct.
  8. He has demanded that the Iran-trained popular mobilisation militias, which were in the forfront of the fight against the IS, be merged with the Iraqi national army.
    1) militias
    2) forfront
    3) against
    4) merged
    5) All correct.
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation:
    The correct spelling will be ‘forefront’.
  9. In recent years, especially against the backdrop of the betting scandal that hit the Indian Premier League tournament a few years ago, the view that the cricket board is functioning in an opeque manner and not entirely in the game’s interest has gained ground.
    1) backdrop
    2) scandal
    3) opeque
    4) entirely
    5) All correct.
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation:
    The correct spelling will be ‘opaque’.
  10. The Union government has on different occasions maintained that the BCCI is a ‘national sports federation’ and, therefore, an entity that falls under the RTI Act’s ambit.
    1) occasions
    2) maintained
    3) federation
    4) ambit
    5) All correct.
    Answer & Explanation
    Answer –5)
    Explanation:
    All correct.
AffairsCloud Recommends IBPSGuide Mock Test