English Questions: spelling correction – 5

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are Starting new quizzes based on the some difficult words from Editorials, which is important for IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) flameboyant
    2) immutable
    3) despondency
    4) importunate
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 1)
    Explanation: flameboyant is incorrect spelling.
    flamboyant – (of a person or their behaviour) tending to attract attention because of their exuberance, confidence, and stylishness.
  2. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) meteorite
    2) constarnation
    3) contraception
    4) mercenary
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation: constarnation is incorrect spelling.
    consternation – a feeling of anxiety or dismay, typically at something unexpected.
  3. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) smattering
    2) recelcitrant
    3) enervate
    4) exasperate
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation:recelcitrant is incorrect spelling.
    recalcitrant – having an obstinately uncooperative attitude towards authority or discipline.
  4. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) tirade
    2) seamy
    3) beguile
    4) beguile
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation: All are correct.
  5. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) harengue
    2) beguile
    3) espionage
    4) exasperate
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 1)
    Explanation:harengue is incorrect spelling.
    harangue – a lengthy and aggressive speech.
  6. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) rampage
    2) smattering
    3) espionege
    4) astound
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation:espionege is incorrect spelling.
    espionage – the practice of spying or of using spies, typically by governments to obtain political and military information.
  7. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) solace
    2) assail
    3) lecarate
    4) suffrage
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation: lecarate is incorrect spelling.
    lacerate – tear or make deep cuts in (flesh or skin).
  8. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) remap
    2) hallowed
    3) vaccinate
    4) bestiel
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation: bestiel is incorrect spelling.
    bestial – of or like an animal or animals.
  9. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) berserk
    2) redound
    3) berate
    4) pittance
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation: All are correct.
  10. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) wrangle
    2) elongate
    3) gimick
    4) strive
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation: gimick is incorrect spelling.
    gimmick – a trick or device intended to attract attention, publicity, or trade.
AffairsCloud Recommends IBPSGuide Mock Test