English Questions: spelling correction – 3

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are Starting new quizzes based on the some difficult words from Editorials, which is important for IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) veneal
    2) arena
    3) cloakroom
    4) cage
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 1)
    Explanation : venial is incorrect spelling
  2. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) eatable
    2) almanac
    3) teetotaller
    4) uxorious
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation : All are correct
  3. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) convent
    2) sanaterium
    3) salutatorian
    4) tannery
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation : sanaterium is incorrect spelling
  4. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) aresenal
    2) apiary
    3) aviary
    4) aquarium
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 1)
    Explanation : aresenal is incorrect spelling
  5. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) delegate
    2) soporific
    3) regalia
    4) kenel
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation : kenel is incorrect spelling
  6. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) thearchy
    2) autocracy
    3) prestigious
    4) compere
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 1)
    Explanation : thearchy  is incorrect spelling
  7. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) potable
    2) facsimile
    3) crusade
    4) pedantic
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation : All are correct
  8. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) cleque
    2) bevy
    3) brood
    4) brace
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 1)
    Explanation : cleque is incorrect spelling
  9. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) barrage
    2) stream
    3) posse
    4) bolley
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation : All are correct 
  10. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) eugenics
    2) rhetoric
    3) homophobia
    4) ortheopy
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation : ortheopy is incorrect spelling
AffairsCloud Recommends IBPSGuide Mock Test