English Questions: spelling correction – 2

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are Starting new quizzes based on the some difficult words from Editorials, which is important for IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) Fauna
    2) facsimile
    3) epilogue
    4) alamanac
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation : alamanac is incorrect spelling
  2. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) virtuoso
    2) lunar
    3) axiom
    4) potable
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation : All are correct
  3. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) martyr
    2) heretic
    3) polyglot
    4) coquete
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation : coquete is incorrect spelling
  4. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) divergent
    2) symbolic
    3) chauveinist
    4) solidarity
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation : chauveinist is incorrect spelling
  5. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) egregious
    2) uttering
    3) patrirchal
    4) pronouncements
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation : patrirchal is incorrect spelling
    patriarchal – relating to or denoting a system of society or government controlled by men.
  6. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) asunder
    2) elaborate
    3) irevocable
    4) sanction
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation : irevocable is incorrect spelling
    irrevocable – not able to be changed, reversed, or recovered; final.
  7. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) canibal
    2) struck
    3) arbitration
    4) implicitly
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 1)
    Explanation : canibal is incorrect spelling
    cannibal – a person who eats the flesh of other human beings.
  8. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) debonair
    2) emigrant
    3) itinerant
    4) swashbuckler
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation : All are correct
  9. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) decanter
    2) creche
    3) plebiscite
    4) regelia
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation : regelia is incorrect spelling
    regalia – the emblems or insignia of royalty, especially the crown, sceptre, and other ornaments used at a coronation.
  10. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) sensual
    2) rein
    3) prey
    4) beatific
    5) All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 5)
    Explanation : All are correct
AffairsCloud Recommends IBPSGuide Mock Test