Current Affairs PDF Sales

English Questions: Sentence utilisation fillers Set – 1

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation inAffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Word Usage, which is BASED ON NEW PATTERN which have been asked in many banking exams recently.

In each of the following sentences, there is a blank space, followed by some choices of words given in options. You have to determine which of these words fits well in all, or the maximum number of sentences. If none of these words fits well, mark your answer as none of these.

  1. she was a teacher of___________
    B. the world had already heard of Hawking’s___________
    C. that woman has a__________for organization
    D. the boy is an absolute___________
    E. None of the above
    1) witless
    2) genius
    3) asinine
    4) deranged
    5) None of the above
    Answer –1)
    Explanation : “genius” is correct answer for all the blanks of this questions.

  2. You’re very quiet,’ he____________, breaking into her thoughts
    B. he____________the man’s inflamed eyelids
    C. I decided to ignore his rude____________
    D. he____________the absence of policemen
    E. None of the above
    1) remarked
    2) awkward
    3) fatuous
    4) imbecilic
    5) None of the above
    Answer –1)
    Explanation : “remarked” is correct answer for all the blanks of this questions.

  3. she had been alerted from her____________
    B. she awoke from a light___________
    C. he was beginning to____________in his chair
    D. they were content to___________in the sun
    E. None of the above
    1) loath
    2) conscious
    3) drowse
    4) attentive
    5) None of the above
    Answer –3)
    Explanation : “drowse” is correct answer for all the blanks of this questions.

  4. only one sculpture was___________in the artist’s lifetime
    B. he could____________a saintlike submissiveness
    C. Luke had begun to___________signs of jealousy
    D. it is now an_____________at the British Museum
    E. None of the above
    1) concealed
    2) protected
    3) guarded
    4) exhibited
    5) None of the above
    Answer –4)
    Explanation : “exhibited” is correct answer for all the blanks of this questions.

  5. soft shades of pale green and___________
    B. a thick___________carpet
    C. the forest was closed for hunting when the does were____________
    D. a six-month-old roe_____________
    E. None of the above
    1) scorn
    2) evade
    3) pooh-pooh
    4) fawn
    5) None of the above
    Answer –4)
    Explanation : “fawn” is correct answer for all the blanks of this questions.

  6. a programme of____________industrialization
    B. a____________smile
    C. there was no sign of a____________entry
    D. her vivacity seemed a little bit____________
    E. None of the above
    1) kicked
    2) forced
    3) ignored
    4) played
    5) None of the above
    Answer –2)
    Explanation : “forced” is correct answer for all the blanks of this questions.

  7. they granted the___________planning permission
    B. planning permission is_____________
    C. their fate was a_____________consequence of progress
    D. not merely luxuries, but also the common_____________
    E. None of the above
    1) pessimist
    2) egoist
    3) necessary
    4) regarding
    5) None of the above
    Answer –3)
    Explanation : “necessary” is correct answer for all the blanks of this questions.

  8. secrecy is of___________importance”
    B. it is__________that action is taken to protect jobs
    C. the new president appeared young and____________
    D. he felt the familiar knot contract in his____________
    E. None of the above
    1) inessential
    2) unimportant
    3) insignficant
    4) vital
    5) None of the above
    Answer –4)
    Explanation : “vital” is correct answer for all the blanks of this questions.

  9. my parents have always__________toleration and moderation
    B. a church that___________the good news
    C. large crowds came to hear his___________
    D. he__________to a large congregation
    E. None of the above
    1) delude
    2) deceive
    3) preached
    4) betray
    5) None of the above
    Answer –3)
    Explanation : “preached” is correct answer for all the blanks of this questions.

  10. you may need to_____________the advice of a specialist
    B. we constantly___________to improve the service
    C. six bombers took off and flew southwards to___________the enemy
    D. they came here to___________shelter from biting winter winds
    E. None of the above
    1) seek
    2) overlook
    3) discount
    4) blink
    5) None of the above
    Answer –1)
    Explanation : “seek” is correct answer for all the blanks of this questions.