English Questions: Sentence Correction(New Pattern) Set 123

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in sentence correction  which is BASED ON Bank EXAMS 2018 !!!

Directions (Q.1-10): In each of the following questions, a sentence is written in four different ways conveying some meaning and following or may not following the correct grammar structure. Choose the sentence among the four options which is grammatically correct. If there is no error in any of the sentences, choose (e), i.e. “All are correct” as the answer

  1. 1. In life, we play many roles but there is one principal role that we share in common that is to be the best human being possible.
    2. The common role we play in life is to be best human being possible.
    3. Role is played by us in life which is principle in ways other than common.
    4. Best human being is a principle played by everyone in life so as to become a common man.
    5. All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 1)
    Explanation :
    Option 1 is suitable.
  2. 1. Channelising energy is needed for stability to prevail in form of peace and harmony.
    2. Peace and harmony needs to be channelize in the way of stability to form.
    3. Crucial role played to channelise energy is needed for peace and harmony.
    4. For stability, peace and harmony to prevail, it is crucial to channelise one’s energy towards constructive actions.
    5. All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation :
    Option 4 is suitable.
  3. 1. Fear is inside us driven everywhere in everyone.
    2. If you learn to observe, you can see clearly that most of us are driven by fear.
    3. Observe the fear and then you are driven by it.
    4. Learning to fear is way to observe and see it clearly.
    5. All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation :
    Option 2 is suitable.
  4. 1. Meditation is the highest spiritual technique that needs to be practised diligently and devotedly by qualified practitioners.
    2. Technique is a way of meditation which is practiced diligently by all.
    3. Practised spiritual technique diligent and devotedly by qualified practitioners is meditation.
    4. Highest spiritual technique is practiced by meditation diligently and devotedly by qualified practitioners.
    5. All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 1)
    Explanation :
    Option 1 is suitable.
  5. 1. No success may cause havoc in one’s life.
    2. Financial success without emotional balance can cause havoc in a person’s life.
    3. Emotional balance requires a havoc to be caused.
    4. Without balancing emotions it is required to cause havoc in life.
    5. All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation :
    Option 2 is suitable.
  6. 1. Important tool is conditioning mind for meditation.
    2. Helping to brought focus meditation is needed for conditioning our mind.
    3. Meditation is an important tool for conditioning our mind as it helps us to bring focus.
    4. Focus is conditioned in mind by meditation though an important tool of mind.
    5. All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation :
    Option 3 is suitable.
  7. 1. Renunciation is lying with grandeur and magnificence a high.
    2. High in dimension is grandeur and magnificence of renunciation
    3. Growth lied in dimension of grandeur and magnificence of renunciation.
    4. The grandeur and magnificence of renunciation lies in growth to a higher dimension.
    5. All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 4)
    Explanation :
    Option 4 is suitable.
  8. 1. When there is a conflict, there is a breakdown of communication.
    2. Breaking down communication is conflict.
    3. Conflict brought breakdown of communication.
    4. Communication is broken by when conflict there happens.
    5. All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 1)
    Explanation :
    Option 1 is suitable.
  9. 1. Accepting mistakes tales to depression and never go inferiority.
    2. He who honestly accepts his mistake would never go into depression or inferiority.
    3. Depression leads to honestly accepts his mistake and not going for inferiority.
    4. He who making mistakes cannot go into depression or inferiority.
    5. All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 2)
    Explanation :
    Option 2 is suitable.
  10. 1. Ambition is what is needing in young people.
    2. World is where we living and ambitious people are there.
    3. We live in a world that encourages young people to be fiercely ambitious.
    4. Young people became ambitious in where we living in this world.
    5. All are correct
    Answer & Explanation
    Answer – 3)
    Explanation :
    Option 3 is suitable.