Current Affairs PDF Sales

English Questions : Sentence Correction Set 97 (IBPS CLERK PRELIMS 2017 PATTERN BASED Phrase Replacement )

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in sentence correction (Phrase Replacements), which is BASED ON IBPS CLERK PRELIMS 2017 !!

In each of the question given below a/an idiom/phrase is given in bold which is then followed by five options which then tries to decipher its meaning as used in the sentence. Choose the option which gives the meaning of the phrase most appropriately in context of the given sentence.

  1. They have been CHIPPING AT his reputation ever since he took office.
    1) chipping away at
    2) carve out at
    3) carry on with
    4) carry through
    5) No correction required.
    Answer – 1)
    Explanation: Chip away at – Gradually reduce something to make it less powerful, effective, etc.

  2. I CHICKENED IN of the bungee jumping when I saw how high it was.
    1) chickened for
    2) chickened of
    3) chickened at
    4) chickened out
    5) No correction required.
    Answer – 4)
    Explanation: Chicken out – Be too afraid to do something.

  3. The crowd BROKE AROUND the police barriers and attacked the hunters.
    1) Break through
    2) Break over
    3) Break cross
    4) Break onto
    5) No correction required.
    Answer – 1)
    Explanation: Break through – Pass a barrier or obstacle.

  4. He BREEZED ON and started shouting at us.
    1) breezed in
    2) breezes within
    3) bricked in
    4) breezed through
    5) No correction required.
    Answer – 1)
    Explanation: Breeze in – Enter a place quickly.

  5. I was feeling really tired, so I DOSSED DOWN on his sofa for the night.
    1) Double as
    2) Doss around
    3) decided up
    4) decided to
    5) No correction required.
    Answer – 5)
    Explanation: No correction required.
    Doss down – Sleep somewhere temporarily because you don’t go home.

  6. If you’re going on that skiing holiday, you can COUNT me ON; I’d love to go.
    1) Count off
    2) count for
    3) Count in
    4) count up
    5) No correction required.
    Answer – 3)
    Explanation: Count in – Include or involve.

  7. I CHANCED UP a very rare book in car boot sale and bought it for 65p.
    1) chance of
    2) Chance upon
    3) Chalk out in
    4) Cater with for
    5) No correction required.
    Answer – 2)
    Explanation: Chance upon – Find something by accident.

  8. She was arrested in customs last night and has been CHARGED WITHIN smuggling.
    1) charged of
    2) charged off
    3) charged up
    4) charged with
    5) No correction required.
    Answer – 4)
    Explanation: Charge with – Accuse somebody of a crime.

  9. She didn’t to GRASS them UP, even though they’d been bullying her badly.
    1) Grey out
    2) Chip away at
    3) Grasp at
    4) Chew up
    5) No correction required.
    Answer – 5)
    Explanation: No correction required.
    Grass up – Report someone to a person in authority.

  10. We CHECKED THROUGH the contract under before signing it.
    1) checked over
    2) checked to
    3) checked on
    4) checked off
    5) No correction required.
    Answer – 1)
    Explanation: Check over – Check something very carefully.