Current Affairs PDF Sales

English Questions : Sentence Correction Set – 64

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation inAffairsCloud.com. Here we are creating question sample insentence correction, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

In each of the following questions, five statements conveying the same idea are given. Select the one which expresses the idea in the most concise manner and mark its number as your answer. Please note that all of them may be grammatically correct and mean the same but you have to select the most concise way of expressing the idea.

  1. 1) Every startup founder need not be a Steve Jobs and aJeff Bezos.
    2) Every startup founder need not to be a Steve Jobs or aJeff Bezos.
    3) Every startup founder needs not be a Steve Jobs or aJeff Bezos.
    4) Every startup founders need not be a Steve Jobs or aJeff Bezos.
    5) Every startup founder need not be a Steve Jobs or aJeff Bezos.
    Answer – 5) 
    Explanation : Every startup founder need not be a Steve Jobs or aJeff Bezos.
    This sentence is grammatically correct. Other sentences have incorrect word structure.

  2. 1) Central excise duty collections have soared a huge 31.6 per cent in December alone.
    2) Central excise duty collection have soared a huge 31.6 per cent in December alone.
    3) Central excise duty collections have soared a huge 31.6 per cent on December alone.
    4) Central excise duty collections have soared a huge 31.6 per cent in December alone.
    5) Central excise duty collections have been soared a huge 31.6 per cent in December alone.
    Answer –1) 
    Explanation : Central excise duty collections have soared a huge 31.6 per cent in December alone.
    This sentence is grammatically correct. Other sentences have incorrect word structure.

  3. 1) The report serves as a healthy template for regulate the digital economy in key sectors.
    2) The report serves as a healthy template to regulate the digital economy in key sectors.
    3) The reports serves as a healthy template to regulate the digital economy in key sectors.
    4) The report serves as a healthy template to regulating the digital economy in key sectors.
    5) The report serves as a healthy template to regulate the digital economy on key sectors.
    Answer – 2) 
    Explanation : The report serves as a healthy template to regulate the digital economy in key sectors.
    This sentence is grammatically correct. Other sentences have incorrect word structure.

  4. 1) More than surge pricing per se, the aggregator policy behind such pricing needs scrutiny.
    2) More than surge pricing per se, the aggregator’s policy behinds such pricing needs scrutiny.
    3) More than surge pricing per se, the aggregator’s policy behind such pricing need scrutiny.
    4) More than surge pricing per se, the aggregator’s policy behind such pricing needs scrutiny.
    5) More than surging pricing per se, the aggregator’s policies behind such pricing needs scrutiny.
    Answer –  4) 
    Explanation :More than surge pricing per se, the aggregator’s policy behind such pricing needs scrutiny.
    This sentence is grammatically correct. Other sentences have incorrect word structure.

  5. 1) Prices is low because of constant wooing by digital economy players.
    2) Prices are low because of constant wooing by digital economy players.
    3) Prices are low because for constant wooing by digital economy players.
    4) Prices have low because of constant wooing with digital economy players.
    5) Prices are low because to constant wooing by digital economy player.
    Answer – 2) 
    Explanation : Prices are low because of constant wooing by digital economy players.
    This sentence is grammatically correct. Other sentences have incorrect word structure.

  6. 1) Customer inertia takes care of the rest, usually leading to ‘winner controls all’.
    2) Customers inertia takes care of the rest, usually leading to ‘winner controls all’.
    3) Customer inertia take care of the rest, usually leading to ‘winner controls all’.
    4) Customer inertia takes care of the rest, usually leadings to ‘winner controls all’.
    5) Customer inertia takes care of the rest, usually leading for ‘winner controls all’.
    Answer – 1) 
    Explanation : Customer inertia takes care of the rest, usually leading to ‘winner controls all’.
    This sentence is grammatically correct. Other sentences have incorrect word structure.

  7. 1) For the digital economy, learning to use another mobile app or solution is generally no big hassle.
    2) With the digital economy, learning to use another mobile app and solution is generally no big hassles.
    3) With the digital economy, learning to uses another mobile app or solution is generally no big hassle.
    4) With the digital economy, learning to use another mobile app or solutions is generally no big hassle.
    5) With the digital economy, learning to use another mobile app or solution is generally no big hassle.
    Answer – 5) 
    Explanation : With the digital economy, learning to use another mobile app or solution is generally no big hassle.
    This sentence is grammatically correct. Other sentences have incorrect word structure.

  8. 1) Chandra is a safe choice for the Tatas to make at the current junctures.
    2) Chandra’s is a safe choice for the Tatas to make at the current juncture.
    3) Chandra’s is a safe choices for the Tatas to make on the current juncture.
    4) Chandra’s is a safe choice of the Tatas to makes of the current juncture.
    5) Chandra’s is a safe choice for the Tatas to making in the current juncture.
    Answer – 2)
    Explanation :  Chandra’s is a safe choice for the Tatas to make at the current juncture.
    This sentence is grammatically correct. Other sentences have incorrect word structure.

  9. 1) He has proven talent, is a long-time Tata insider and a thorough professionals at his prime.
    2) He has proven talent, is a long-time Tata insider and a thorough professional at his prime.
    3) He have been proven talent, are a long-time Tata insider and a thorough professional in his prime.
    4) He have proven talent, is a long-time Tata insider and a thorough professional on his prime.
    5) He had proven talent, is a long-time Tata insider and a thorough professional at his prime.
    Answer – 2) 
    Explanation : He has proven talent, is a long-time Tata insider and a thorough professional at his prime.
    This sentence is grammatically correct. Other sentences have incorrect word structure.

  10. 1) Chandra is a safe choice for the Tatas to make at the current juncture.
    2) Chandra’s is a safe choices for the Tatas to making on the current juncture.
    3) Chandra’s is a safe choice of the Tatas to make in the current juncture.
    4) Chandra’s is a safe choice for the Tatas to make at the current juncture.
    5) Chandra is a safe choices for the Tatas to making on current juncture.
    Answer – 4) 
    Explanation : Chandra’s is a safe choice for the Tatas to make at the current juncture.
    This sentence is grammatically correct. Other sentences have incorrect word structure.