Current Affairs PDF Sales

English Questions: Sentence Correction Set – 60

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation inAffairsCloud.com. Here we are creating question sample insentence correction, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. Prime Minister Narendra Modi’s spirited campaign to nail Pakistan and terror groups based on its soil, with a mention of that country being the “mother-ship of terrorism”, virtually fail to secure consensus at the BRICS summit.
    1)virtually fails to secure
    2) virtually failed to secure
    3) virtually failed for secure
    4) virtually fail to secured
    5) No correction required
    Answer – 2)
    Explanation : virtually failed to secure

  2. Government is developing countries are under increasing pressure for the recruiting and training teachers to meet the demand of their rapidly expanding system of education.
    1) so as to recruit and train
    2) to recruit and train
    3)  in the recruiting and training of
    4)  for the recruit and train
    5) No correction required
    Answer – 2)
    Explanation : to recruit and train

  3. By contrast, the construction of great temples which had seemingly have presented great engineering difficulties, was relatively easy.
    1) had seemingly been presented
    2) had been seemed present
    3)  was seemingly presented
    4)  would seemingly have presented
    5) No correction required
    Answer – 4)
    Explanation : would seemingly have presented

  4. The State administration has to respond in a similar manner and ensure that the authorities concerned keeps the people up to date about the health condition of the Chief Minister.
    1) the authorities concern keep
    2) the authorities concern to keep
    3)  the authority concerned keep
    4)  the authorities concerned keep
    5) No correction required
    Answer – 4)
    Explanation : the authorities concerned keep

  5. The four-day workshop is being conducted for gearing up administration to the changes that will follow with the implementation of the right to compulsory and Free Education Act 2009.
    1) so geared up
    2) to gear up
    3) forgeared up
    4)  to gearing up
    5) No correction required
    Answer – 2)
    Explanation : to gear up

  6. The political ferment had already created as a result of constant prodding by leaders as Ibrahim Sulaiman Sait, G.M. Banatwala, and many others, to oppose the Supreme Court judgment.
    1) been created as a result of
    2) creating as a result of
    3)  been created a result of
    4)  been creating a result of
    5) No correction required
    Answer – 1)
    Explanation : been created as a result of

  7. Over the last few months, while most industries are busy in restricting operations, cutting costs and firing, the Indian pharmaceutical and healthcare industry was adding manpower and giving salary hikes.
    1) as many as industries are
    2) while most industries were
    3)  while many industries is
    4)  where many industries were
    5) No correction required
    Answer – 2)
    Explanation : while most industries were

  8. The dim source of light in this otherwise grim picture is that transformational change may in fact be taking place now in several small isolated communities around the world.
    1)may in fact be take place now in
    2) might in fact be taking place now in
    3)  might in fact be taking place now
    4)  may in fact taking place now in
    5) No correction required
    Answer – 5)
    Explanation : No correction required

  9. Many developed countries have been attempting to buy agricultural land in the other countries to meet their own demand.
    1) has been attempting
    2) have been attempting
    3)  are being attempted
    4)  have been attempted
    5) No correction required
    Answer – 5)
    Explanation : No correction required

  10. Because his work as a painter requires that he use product containing strong chemical, he has developed skin allergy.
    1) required to using
    2) requires that he should use
    3)  required that he uses
    4)  requires that he uses
    5) No correction required
    Answer – 4)
    Explanation : requires that he uses