Current Affairs PDF Sales

English Questions: Sentence Correction Set – 52

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in sentence correction, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. Mr. Parrikar is briefed about the next stage involving additional ships and a submarine that were heading to the area to join the SAR operations.
    1) was briefed about the next stage
    2) was brief for the next stage
    3) was briefed for the next stage
    4) was briefed about an next stage
    5) No correction required
    Answer – 1)
    Explanation : was briefed about the next stage

  2. Judith D’Souza, the Indian aid worker who was kidnapped at Kabul last month, was rescued from her captors on Friday.
    1)who is kidnapped at
    2)which was kidnapped at
    3) who was kidnapped in
    4) which is kidnapped in
    5) No correction required
    Answer – 3)
    Explanation : who was kidnapped in

  3. The MADA will offer yearly payment for annuity of Rs. 30,000 and Rs.50,000 for dry and wet land fields respectively for crop loss.
    1)would offer yearly payment of annuity of
    2) will offer yearly payment of annuity of
    3) would offer yearly payment for annuity of
    4) will offer yearly payment of annuity for
    5) No correction required
    Answer – 2) 
    Explanation : will offer yearly payment of annuity of

  4. Revenue authorities have been complaining about the problems thrown up due to the delay in releasing the compensation and it has slackened the development process too.
    1)had been complaining about the
    2) has been complaining about the
    3) have been complaining about an
    4) have been complained about the
    5) No correction required
    Answer – 5)
    Explanation : have been complaining about the

  5. Beatle legend Paul McCartney has been named the most successful album artist in British chart history, according to the Official Charts Company.
    1)the most successful albums artist in
    2) the most successful album artists of
    3)the most successful albums artists in
    4)the most successful albums artist of
    5) No correction required
    Answer –  1)
    Explanation : the most successful albums artist in

  6. Flirtey is working with drones to deliver relieve supplies as anpart of humanitarian missions around the world.
    1)relief supply as part as of
    2) relief supplies as an part of
    3) relieve supply as part of
    4) relief supplies as part of
    5) No correction required
    Answer – 4)
    Explanation : relief supplies as part of

  7. NASA has sent a team of astronauts to the bottom of the Atlantic Ocean on a 16-day mission to prepare for future deeply space missions and the journey to Mars.
    1)for future deeply space mission and the journey
    2) for future deep space mission or the journey
    3) for future deep space missions and the journey
    4) for future deep space missions or the journey
    5) No correction required
    Answer – 3)
    Explanation : for future deep space missions and the journey

  8. Prominent civil society groups and traders’ organisations boycotted Union Home Minister Rajnath Singh’s visit to the Kashmir Valley on Saturday.
    1)Minister Rajnath Singh visit to the
    2) Minister Rajnath’s Singh visit to the
    3) Minister Rajnath Singh’s visit of the
    4) Minister Rajnath Singh’s visit for the
    5) No correction required
    Answer – 5)
    Explanation : Minister Rajnath Singh’s visit to the

  9. TheIndia and the U.S. will jointly train troops from African countries in the entire gamut of the UNPK operations, in yet another joint effort as part of the growing bilateral relations.
    1)India and U.S. would jointly train troops
    2) India and the U.S. will jointly train troops
    3) The India and U.S. will jointly train troops
    4) India and the U.S. would jointly train troops
    5) No correction required
    Answer – 2)
    Explanation : India and the U.S. will jointly train troops

  10. Union Finance Minister Arun Jaitley on Saturday said the advent of information technology has made tax evasion extremely difficult.
    1)had made tax evasion extremely difficult
    2) had made tax evasion extreme difficult
    3) has made tax evasion extreme difficult
    4) have made tax evasion extremely difficult
    5) No correction required
    Answer – 5)
    Explanation : has made tax evasion extremely difficult