Current Affairs PDF Sales

English Questions: Sentence Correction Set – 49

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in sentence correction, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. It is the world’s faster receive-only camera, meaning that it can use available light for imaging and does not need additional illumination from a laser or other light source.
    1)world’s fast receiving-only camera
    2) world’s fastest receive-only camera
    3) world’s fastest receiving-only camera
    4) world’s fast receive-only camera
    5) No correction required
    Answer – 2)
    Explanation : world’s fastest receive-only camera

  2. Economists often make mistakes, perhaps the more famous being the failure to predict the U.S. housing boom bust and its effects on the global economy.
    1)the most famous being the failure to
    2) the more famous being the failure for
    3) the most famous to be the failure to
    4) the most famous being the failure for
    5) No correction required
    Answer – 1)
    Explanation :the most famous being the failure to

  3. One reason the IS machinery become so strong inIraq is that many battle-ready Saddam-era generals, who had lost their jobs after the Americans disbanded the Iraqi military, joined its ranks.
    1)machinery become so strong at
    2) machinary become so strong in
    3) machinary became so strong at
    4) machinery became so strong in
    5) No correction required
    Answer – 4) 
    Explanation : machinery became so strong in

  4. The programme was launched against the backdrop of rapid urbanisation in seven metro cities, and health indicators of urban poor were found to be worse than those of rural poor.
    1)poor was found to be worse
    2) poor were be found to worse
    3) poor wasbefound to worst
    4) poor were foundbe to worst
    5) No correction required
    Answer – 5)
    Explanation : No correction required
    Here poor represents poor people. That’s why “were” is correct

  5. Radiation levels across the Pacific Ocean are rapidly returning to normal five years after an meltdown at the Fukushima nuclear plant spewed gases and liquids into the sea.
    1)returning to normal five year after an
    2) returns to normal five years after a
    3) returning to normal five years after a
    4) returns to normal five year after an
    5) No correction required
    Answer – 3)
    Explanation : returning to normal five years after a

  6. Researchers from the University of Leuven in Belgium has built a sensitive electronic nose with metal-organic frameworks (MOFs) that can detect pesticides and nerve gas in very low concentrations.
    1)have built a sensitive electronic nose
    2)had built an sensitive electronic nose
    3) had been built a sensitive electronic nose
    4)have built an sensitive electronic nose
    5) No correction required
    Answer – 1)
    Explanation : have built a sensitive electronic nose
    Acc. to Researchers it should be “have”

  7. The State government has given priority to the two sectors which have the dual benefit of notonly triggers direct jobs, but also attracting industries from other sectors.
    1)triggering notonly direct job
    2)notonly triggers direct job
    3)triggersnot only direct jobs
    4)notonly triggering direct jobs
    5) No correction required
    Answer – 4)
    Explanation : not only triggering direct jobs

  8. In the contrasting judgments of two High Courts on the same issue while ostensibly paying allegiance to the same Supreme Court precedent, one could notice a snowballing effect.
    1)ostensibly to pay allegiance for the same
    2) ostensibly paying allegiances to the same
    3) ostensibly paying allegiance for the same
    4) ostensibly to pay allegiances to the same
    5) No correction required
    Answer – 5) 
    Explanation : No correction required

  9. Expressed his displeasure over the inordinate delay in passing orders on Limitation, Prince Isaac sought the Bench to transfer the two applications to the Principal Bench of the tribunal.
    1)Expressing his pleasure against the inordinate
    2) Expressed his displeasure against the inordinate
    3) Expressing his displeasure over the inordinate
    4) Expressing his pleasure over the inordinate
    5) No correction required
    Answer –  3)
    Explanation : Expressing his displeasure over the inordinate

  10. The government decided to seek MCI’s nod for MBBS admissions this year at Partiallylike the institution had an full-fledged academic block and infrastructure needed for starting first year classes.
    1)like the institution has an full-fledged
    2) as the institution had a full-fledged
    3) as the institution have an full-fledged
    4) like the institution have a full-fledged
    5) No correction required
    Answer – 2)
    Explanation : as the institution had a full-fledged