Current Affairs PDF Sales

English Questions: Sentence Correction Set – 45

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in sentence correction, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. Road accidents in India kill more people than some epidemics, but the Central and the State governments refused to see it what is for— a national crisis.
    1) refuses to saw it for what its
    2) refuses the see it what is for
    3) refused to see it of what it is
    4) refuse to see it for what it is
    5) No correction required
    Answer – 4)
    Explanation : refuse to see it for what it is

  2. Cargo traffic at major ports, commercial vehicle sales, cement output and steel consumption are leads in upturn that point to a more broad-based expansion.
    1) are leading an upturn that
    2) are leads an upturn which
    3) was leading a upturn its
    4) is leading at upturn of the
    5) No correction required
    Answer – 1)
    Explanation : are leading an upturn that

  3. Ultimately though, a lot will hinge on how the monsoon fares, and how much the Centre is willing to invest by way of capital to bolster public sector banks. The central bank, in the end, could only does so much.
    1) can only do very much
    2) would did only so much
    3) can only do so much
    4) could do only so much
    5) No correction required
    Answer – 3)
    Explanation : can only do so much

  4. For everyone undertaking a road journey, the risks of a fatal accidents has been rising steadily: absolute fatalities in 2014 showed a 6 per cent average annual growth rate compared to 1970 figures.
    1) the risk of a fatal accident has
    2) to the risk of a fatal accident has
    3) the risks for a fatal accident has
    4) the risk of an fatal accidents have
    5) No correction required
    Answer – 1)
    Explanation : the risk of a fatal accident has

  5. Strong policing reduces the risk for vulnerable road users such as pedestrians and two-wheeler riders, who should have been compelled to wear helmets.
    1) which should be compelled to
    2) whose must compelled to be
    3) who must be compelled to
    4) whom must be compelled to
    5) No correction required
    Answer – 3)
    Explanation : who must be compelled to

  6. The government appears determined to move ahead with the reform plan despite the strike, which has already affected fuel distribution in parts of France.
    1) to moved ahead the
    2) to move ahead of the
    3) for moving ahead with the
    4) to move aheads within the
    5) No correction required
    Answer – 5)
    Explanation : No correction required

  7. The RBI’s own surveys reveal healthier order books and a pick-up in capacity utilisation that can help trigger a revival in private investment.
    1) could help triggers a revival in
    2) can help trigger an revival at
    3) can helped trigger a revival on
    4) would helping triggered a revivals of
    5) No correction required
    Answer – 5)
    Explanation : No correction required

  8. The ‘Road Safety in India’ status report 2015 from the Indian Institute of Technology, Delhi, says injuries requiring hospitalisation are likely to the underestimated by a factor of four and for all injuries by a factor of 20.
    1) are likely to be underestimated by an
    2) are likely to be underestimated by a
    3) are liked to be underestimated with a
    4) is likely been underestimated by a
    5) No correction required
    Answer – 2)
    Explanation : are likely to be underestimated by a

  9. if Britain votes to leave the European Union, there is a real risk of “some turmoil in the financial markets”, according to Dr. Rajan, who added that with RBI’s armed with adequate reserves to weather any volatility that may emerge.
    1) which added that RBI is
    2) whom added the RBI is
    3) whose add that the RBI is
    4) who added that the RBI is
    5) No correction required
    Answer – 4)
    Explanation : who added that the RBI is

  10. The antiquated traffic management and transportation system resulted in 1,50,000 deaths or left more then half a million injured last year, affirming the country’s status as among the riskiest in the world for road users.
    1) and left more than half a
    2) or left more than half for
    3) and left much than half a
    4) and lift more than half of a
    5) No correction required
    Answer – 1)
    Explanation : and left more than half a