Current Affairs PDF Sales

English Questions: Sentence Correction Set – 43

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in sentence correction, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. If it is hard to agree on strategies that is  critical to global growth, then at least avoid the ones that could hurt progress.
    1) are critical for global growth
    2) are criticals for the global growth
    3) are critically for global growths
    4) critical to global growth
    5) No correction required.
    Answer – 1)
    Explanation : are critical for global growth

  2. Customers would either have to save more to meet long-term targets or hold cash to avoid its adverse effects, assuming that banks brave themselves to pass on the burden.
    1) itselfs to pass on the burden
    2) themselves to the pass on the burden
    3) themself to pass in the burden
    4) themselves to pass of the burdens
    5) No correction required.
    Answer – 5)
    Explanation : No correction required

  3. The negative rates policy has thus come under considerable attack both in Germany and Japan, in spite the macroeconomic objectives they were designed to realise.
    1) both in Germany and Japan, despite of the
    2) both in Germany and Japan, despite the
    3) both at Germany and Japan, despite
    4) both are in Germany and Japan, although the
    5) No correction required.
    Answer – 2)
    Explanation : both in Germany and Japan, despite the

  4. A more serious objection, in view of the sizeable ageing populations in these societies, is the impact on the viabilities of pensions, life insurance and savings vehicles.
    1) on the viability to pension
    2) onto the viability of pensions
    3) on the viability of pensions
    4) the viabilities with pensions
    5) No correction required.
    Answer – 3)
    Explanation : on the viability of pensions

  5. German Finance Minister Wolfgang Schäuble has been gone so far so to blame the rise of populist anti-EU parties for the European Central Bank’s negative rates policy, dubbed “penalty rates” in his country.
    1) has been going so far the blame the
    2) has gone so far with blame the
    3) has gone as far so blame to
    4) has gone so far as to blame the
    5) No correction required.
    Answer – 4)
    Explanation : has gone so far as to blame the

  6. It might not being long before negative rates policies, which in effect weaken currencies, are pushed up the agenda for concerted action.
    1) It is may not be so long before
    2) It might be not long before
    3) It may not be long before
    4) It is may not being long before
    5) No correction required.
    Answer – 3)
    Explanation : It may not be long before

  7. In recent decades, States such as Haryana and undivided Andhra Pradesh adopted a prohibitory regime, but abandone it after soon.
    1) but abandoned it soon after
    2) but abandoned its soon
    3) but abandoned the soon after
    4) and abandoned it after soon
    5) No correction required.
    Answer – 1)
    Explanation : but abandoned it soon after

  8. once again, the populist solution of prohibition is being offered without attendant focus on the social problems which it seeking to address.
    1)  that it is seeked to address
    2)  that it seeks to address
    3)  that its seeks to the address
    4)  which it seeks to address
    5) No correction required.
    Answer – 2)
    Explanation :

  9. The creep of the nanny state to guard citizens from their worst selves, or at least them lack off self-discipline, is worrying.
    1) or in least their lack off
    2) and at least their lacks with
    3) or at least their lacking of
    4) or at least their lack of
    5) No correction required.
    Answer – 4)
    Explanation : or at least their lack of

  10. It is perhaps the overhang of the Gandhian spirit of the Directive Principles of State Policy in the Constitution that inhibits politicians and civil society from shedding hypocrisy and initiating public advocacy of moderation.
    1) politics or civil society within
    2) politics and civil societies into
    3) politician and civil society with
    4) politicians and civil society to
    5) No correction required.
    Answer – 5)
    Explanation : No correction required