Current Affairs PDF Sales

English Questions: Sentence Correction Set – 42

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in sentence correction, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. a)/ It’s been decade since an b)/ assembly election in Tamil c)/ Nadu has thrown up an d)/ opposition worth its name. e)/ All correct
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 All correct
    Answer – A. 1
    Explanation : it should be decades instead of decade.

  2. a)/ The wafer-thin margin in vote b)/ share shows the anti-incumbency c)/ factor has indeed d)/ manefisted itself.e)/ All correct
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 All correct
    Answer – D. 4
    Explanation : The correct spelling is “manifested “

  3. a)/ Nothing can be more effective in b)/ reaching out to the people c)/ and being a catelyst d)/ for positive change.e)/ All correct
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 All correct
    Answer – C. 3
    Explanation : The correct spelling is “catalyst “

  4. a)/ The voter is interested in little b)/ else than the elected representatives c)/ deliverinng and facilitating d)/ good governance.e)/ All correct
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 All correct
    Answer – D. 4
    Explanation : The correct spelling is “delivering “

  5. a)/ Crude oil and commodity prices have b)/ begun to increase in the recent c)/ past after almost 18 months d)/ of trending downwards.e)/ All correct
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 All correct
    Answer – E. 5
    Explanation : All correct

  6. a)/ it is not possible to say b)/ if the recent increase c)/ in prices will continue d)/ for a while.e)/ All correct
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 All correct
    Answer – E. 5
    Explanation : All correct

  7. a)/ what the recent price trend has done b)/ is to reiginite debate on the suitability of c)/ a flexible inflation targeting monetary d)/ policy framework in India.e)/ All correct
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 All correct
    Answer – B. 2
    Explanation : the correct spelling is “reignite”

  8. a)/ These links lead to questions about b)/ Reserve Bank of India c)/ monetary policy approach d)/ in the days to come.e)/ All correct
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 All correct
    Answer – B. 2
    Explanation : it should be India’s instead of India.

  9. a)/ Flexible inflation b)/ targeting is a more sophistcated c)/ approach than d)/ commentators acknowledge.e)/ All correct
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 All correct
    Answer – B. 2
    Explanation : The correct spelling is “sophisticated “

  10. a)/ RBI speeches and documents over the b)/ last two years have outline the c)/ manner in which the current monetary d)/ policy regime operates.e)/ All correct
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5 All correct
    Answer – B. 2
    Explanation : Replace “outline” with “outlined”
    Has/have + V3