Current Affairs PDF Sales

English Questions: Sentence Correction Set – 38

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation inAffairsCloud.com. Here we are creating question sample insentence correction, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. As regards sewage treatment, only 30 per cent of the sewage generating in Delhi was treated before discharge.
    1) generating in the Delhi is treated
    2) generated in Delhi is treated
    3) generated with in Delhi is treated
    4) generats Delhi is treats
    5) No correction Required
    Answer – 2)
    Explanation: generated in Delhi is treated

  2. Safe drinking water is critical of safety of our health and that of our children.
    1) with the safety of ours health
    2) for safety of your health
    3) of the safety to our health
    4) for the safety of our health
    5) No correction Required
    Answer – 4)
    Explanation: for the safety of our health

  3. The challenges of providing safe drinking water is greater in urban settings.
    1) safe drinks of water are
    2) safe drinking with the water are
    3) safe drinking water are
    4) safely drinking water are
    5) No correction Required
    Answer – 3)
    Explanation: safe drinking water are

  4. Only then could we, backed with efficient systems of delivery, reasonably expect that water availability in households will be clean and safe.
    1) can we, backed by efficient
    2) can we, backing by efficient
    3) can we, backed with an efficients
    4) can we, backed of a efficient
    5) No correction Required
    Answer – 1)
    Explanation: can we, backed by efficient

  5. Starting close to home, the river Yamuna ought to be not only the lifeline of Delhi as a basic source of water but also its pride and beauty.
    1) to not only the lifeline
    2) to the not only the lifeline
    3) to be the lifeline not only
    4) to being the lifeline not only
    5) No correction Required
    Answer – 5)
    Explanation: No correction Required

  6. Surveys of groundwater in Delhi reveal an increasing degree of microbiological contamination, that is an clear sign of contamination from sewage.
    1) that are a clear sign of
    2) which is a clear sign of
    3) which are an clear sign of
    4) which is the clear signs for
    5) No correction Required
    Answer – 2)
    Explanation:  which is a clear sign of

  7. In absence of completes coverage of the city with a sewerage network, natural stormwater drains are being used as sewers.
    1) In the absence of complete
    2) In absence for complete
    3) In absences of the complete
    4) In the absence for the complete
    5) No correction Required
    Answer – 1)
    Explanation: In the absence of complete

  8. There are 22 natural drainage systems that outfall in the Yamuna in the Delhi stretch of the river, which is 22-km long.
    1) into Yamuna in the
    2) into the Yamuna is
    3) into the Yamuna in the
    4) into the Yamuna is in the
    5) No correction Required
    Answer – 3)
    Explanation: into the Yamuna in the

  9. Besides providing a safe exits for stormwater, including floodwaters, natural drains recharge groundwater and also support biodiversity.
    1) an safey exit for stormwater
    2) a safest exit to stormwater
    3) a safely exitance to stormwater
    4) a safe exit to stormwater
    5) No correction Required
    Answer – 4)
    Explanation: a safe exit to stormwater

  10. Others have been converted into nallahs that carry untreated sewage throughout the year.
    1)  those carry of untreated sewage
    2)  these carry out untreated sewage
    3)  that is the carry untreated sewage
    4)  that carries untreating sewage
    5) No correction Required
    Answer – 5)
    Explanation: No correction Required