Current Affairs PDF Sales

English Questions: Sentence Correction Set – 37

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation inAffairsCloud.com. Here we are creating question sample insentence correction, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. Realists in India can’t object to be a good neighbourly relationship between Nepal and China.
    1) can’t object to a good
    2) couldn’t object to a good
    3) can’t objected for a good
    4) not object to an good
    5) No correction Required
    Answer – 1)
    Explanation: can’t object to a good

  2. If India-Nepal relations are not to tidy, Beijing-Kathmandu ties are rich in their affirmation of high principle.
    1) relations are too never  tidy
    2) relations are never too tidy
    3) relations were never too tidy
    4) relations is never too the tidy
    5) No correction Required
    Answer – 2)
    Explanation: relations are never too tidy

  3. Beijing revels in extending strong support to Nepal’s territorial sovereignty.
    1) in the extending strong supports to
    2) in extending strongest support of
    3) at the extending strong support to
    4) in extending strong supports to
    5) No correction Required
    Answer – 5)
    Explanation: No correction Required

  4. Delhi has a biggest interest than some in Kathmandu in turning Nepal into India’s bridge with China.
    1) Delhi had an bigger interest
    2) Delhi having a bigger interest
    3) Delhi has a bigger interest
    4) Delhi is the bigger interest
    5) No correction Required
    Answer – 3)
    Explanation: Delhi has a bigger interest

  5. China has reportedly offered to upgrade the 1960 peace and friendship treaty with Nepal.
    1) China has also reporting
    2) China has been also reportedly
    3) China being also reportedly
    4) China had also reportedly
    5) No correction Required
    Answer – 1)
    Explanation: China has also reportedly

  6. Beijing agreed to consider both requests. China’s interest in connectivity with Nepal goes back to the early 1960s.
    1) Beijing agreed to the consider
    2) Beijing agreed to considered
    3) Beijing agreed to be consider
    4) Beijing agreed to the consider
    5) No correction Required
    Answer – 5)
    Explanation: No correction Required

  7. It is focused on agriculture within a targets to double farm income in five years.
    1) with a target to double
    2) within a target to double
    3) with the target to double
    4) with a targets of the double
    5) No correction Required
    Answer – 1)
    Explanation: with a target to double

  8. The PM may be the counting of the success he had in realising agricultural growth of 10 per cent per year in real terms as Gujarat CM.
    1) might the counting on the
    2) may counting on the
    3) may be counting on the
    4) may be counts on the
    5) No correction Required
    Answer – 3)
    Explanation: may be counting on the

  9. The goal to building 5 lakh ponds in rural areas through MGNREGA can push agricultural growth.
    1) The goal for builds 5 lakh
    2) The goals of build 5 lakh
    3) The goal to built 5 lakh
    4) The goal to build 5 lakh
    5) No correction Required
    Answer – 4)
    Explanation: The goal to build 5 lakh

  10. Many analysts have argued that the building of more than 1 lakh water harvesting structures had a lot to do with it.
    1) have argued its the
    2) had been argued that the
    3) have argued been that the
    4) had argued that the
    5) No correction Required
    Answer – 5)
    Explanation: No correction Required