Current Affairs PDF Sales

English Questions: Sentence Correction Set – 36

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in sentence correction, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. The Ujwal Discom Assurance Yojana (Uday) had been the subjected of much debate in the financial markets.
    1) have been the subject
    2) has been subject
    3) has been the subjected
    4) has been the subject
    5) No correction required
    Answer – 4)
    Explanation: has been the subject

  2. The cost of borrowing for state governments has risen precipitously since Uday was launched in November.
    1) The cost of borrowings for
    2) The cost of borrowing to
    3) Cost of the borrowing for
    4) The cost of borrowings with
    5) No correction required
    Answer – 5)
    Explanation: No correction required

  3. States could not have done this unilaterally because they would have the breached their fiscal targets.
    1) these would have breached
    2) they would breached
    3) they would have breached
    4) they could have breached
    5) No correction required
    Answer – 3)
    Explanation: they would have breached

  4. As even as the discom debt was implicitly guaranteed by the respective state government, the blended borrowing costs should remain idempotent.
    1) As even discom debt was
    2) As even as discom debts was
    3) As even discom debt were
    4) As even though discom debt was
    5) No correction required
    Answer – 1) 
    Explanation: As even discom debt was

  5. The main cause for the shortage in funds seems to be a picking up in the bank credit growth.
    1) to be an pick-up in banking
    2) to be the pick-up in bank
    3) to be a pick-up in bank
    4) to be a picked -up in bank
    5) No correction required
    Answer – 3)
    Explanation: to be a pick-up in bank

  6. There has also been some impact to the jumps in the state government borrowing even without the Uday bonds.
    1) from the jump in the states
    2) from the jump in state
    3) to the jump in state
    4) from jump in the state
    5) No correction required
    Answer – 2)
    Explanation: from the jump in state

  7. This ratio was much smaller a few years back. A better-planned borrowing calendar for the states is becoming a necessity.
    1) much smaller few years
    2) much smaller the few years
    3) more smaller a few year
    4) much more smaller a few years
    5) No correction required
    Answer – 5)
    Explanation: No correction required

  8. The discoms, along with the railways, are between the few generally large and inefficient government monopolies that need reform.
    1) is between few
    2) are among the few
    3) are among the a few
    4) are among the few
    5) No correction required
    Answer – 4)
    Explanation: are among the few

  9. Change in the discoms can be fur-ther complicated with the fact that is these are state government controlled.
    1) by the fact that those
    2) by the fact that these
    3) with the fact that of the these
    4) by facts that these of
    5) No correction required
    Answer – 2)
    Explanation: by the fact that these

  10. Under Uday, states have committed to transformative operational improvements in the next three-four year.
    1) in the three-four next years
    2) in the upcoming three-four year
    3) in the next three-four years
    4) in next three-four years
    5) No correction required
    Answer – 3)
    Explanation: in the next three-four years