Current Affairs PDF Sales

English Questions: Sentence Correction Set – 31

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Sentence correction, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. Today, many fear that the world economy is on the edge of another recession.
    1) is on the edges for
    2) is at the edge in
    3) is upon the edge of the
    4) are on the edge for
    5) No correction Required
    Answer – 5)
    Explanation: No correction Required

  2. the falling oil prices has been also a reflection of the stagnation in worldwide demand, and this is what has made the stock markets panicky.
    1) oil prices had been also a
    2) oil prices had also a
    3) oil prices having also an
    4) oil prices are also a
    5) No correction Required
    Answer – 4)
    Explanation: oil prices are also a

  3. China’s economy are projected to growing at 6.3 per cent in 2016, its slowest growth in 25 years.
    1) is projected to grow at
    2) is the projected to grow at
    3) is projected of the grow at
    4) are projected to grown in the
    5) No correction Required
    Answer – 1)
    Explanation: is projected to grow at

  4. Russia and Brazil, both major commodity-exporters, registered negative rates of the growth to gross domestic product (GDP) in 2015.
    1) rates of the growth of
    2) rates of growth of
    3) rates of the growth in
    4) rates of growths for
    5) No correction Required
    Answer – 2)
    Explanation: rates of growth of

  5. India is a large importer of oil, and therefore falling oil prices have been beneficial to its economic growth.
    1) oil prices have
    2) oil prices is being
    3) oil price have being
    4) oil prices had been
    5) No correction Required
    Answer – 5)
    Explanation: No correction Required

  6. India’s oil imports as a proportion of its GDP have come down from around 9 per cent during 2011-14 to less then 5 per cent now.
    1) less than 5 per cent from
    2) less than 5 per cent now a days
    3) less than 5 per cent now
    4) less than the 5 percent
    5) No correction Required
    Answer – 3)
    Explanation: less than 5 per cent now

  7. The performance of the manufacturing sector had been unimpressive.
    1) has been unimpressive
    2) has been of the unimpressive
    3) has being in the unimpressive
    4) has being of unimpressive
    5) No correction Required
    Answer – 1)
    Explanation: has been unimpressive

  8. Micro-and small-industrial units in particular have been faced an crisis over the last several years.
    1) had faced a crisis
    2) have been facing a crisis
    3) have being facing the crisis
    4) have been facing an crisis
    5) No correction Required
    Answer – 2)
    Explanation: have been facing a crisis

  9. There has been a surge in manufactured imports in the India in recent years.
    1)  into India in the recent
    2)  in India of the recent
    3)  into India in recent
    4)  into the India recently
    5) No correction Required
    Answer – 3)
    Explanation: into India in recent

  10. It is only due to the high rates of growth in the services sector that India’s overall economic growth appears robust.
    1) during the high rates of
    2) due to high rates for
    3) due to the high rates of the
    4) due to the highly rates of
    5) No correction Required
    Answer – 5)
    Explanation: No correction Required