Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Sentence correction, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. With its allies unhappy at what they see as lack of access and information, BJP had been force to react by activating an alliance coordination mechanism for NDA.
    1) has been forced
    2) have  forced
    3) have been forced
    4) had been forced
    5) No correction Required
    Answer – 1)
    Explanation: has been forced

  2. It is no secret that BJP allies had been upset for some time now at perceived BJP indifference to their sensitivities and concerns.
    1) BJP allies has been
    2) BJP allies have been
    3) BJP allies had be
    4) BJP allies have
    5) No correction Required
    Answer – 2)
    Explanation: BJP allies have been

  3. It questions why there were no internal discussion within the coalition on the contentious land acquisition bill.
    1) why there would not
    2) why there are no
    3) why there was no
    4) why there is no
    5) No correction Required
    Answer – 3)
    Explanation: why there was no

  4. The restiveness of allies is also framed by the changed political context.
    1) allies are framed by
    2) allies has also framed by
    3) allies is also framed with
    4) allies is framed also by
    5) No correction Required
    Answer – 5)
    Explanation: No correction Required

  5. The party is already recalibrating its electoral strategy for the state polls coming upto this year with plans to project local leaders more.
    1) for states poll coming in
    2) for state polls coming up to the
    3) of state polls coming in
    4) for state polls coming up
    5) No correction Required
    Answer – 4)
    Explanation: for state polls coming up

  6. There is a sense that the politics of bravado must gave the way to politics of negotiation and give-and-take.
    1) must give way to the
    2) should give way to
    3) would give way the
    4) must give way to
    5) No correction Required
    Answer – 1) 
    Explanation: must give way to the

  7. This is required not just with opposition but also with BJP’s own allies.
    1) requiring not just with
    2) required with not just with
    3) required not just with up
    4) required no with just
    5) No correction Required
    Answer – 5)
    Explanation: No correction Required

  8. The two are connected – when allies get up with restive, that can encourage opposition to be more obstructive.
    1) allies get restive
    2) allies got to restive
    3) allies get restive to
    4) allies get restive to the
    5) No correction Required
    Answer – 1) 
    Explanation: allies get restive

  9. Resetting NDA’s internal equations, with pragmatism and humility as the new by-words, will pays off politically.
    1) will paid off
    2) will pay of
    3) will pays off the
    4) will pay off
    5) No correction Required
    Answer – 4)
    Explanation: will pay off

  10. If India can draw a part of this, it can galvanise much-needed modernisation of India’s infrastructure for which funds are short.
    1) could draw a part of this
    2) can drawn a part of that
    3) could draw a part of this
    4) can drew a part of that
    5) No correction Required
    Answer – 5)
    Explanation: No correction Required

Comments are closed.