Current Affairs PDF Sales

English Questions: Sentence Correction Set – 28

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Sentence correction, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. At home, there are needs to work at demolishing silos within which different security agencies function.
    1) there is need to works in
    2) there are need to work on
    3) there is needs of work on
    4) there is need to work on
    5) No correction Required
    Answer – 4)
    Explanation: there is need to work on

  2. The most important lesson from the changing nature of securities threats is the need for international cooperation in fighting terror.
    1) nature of security threats is the
    2) nature of the security threats is
    3) natures of securities threat is the
    4) nature of security threats are in the
    5) No correction Required
    Answer – 1)
    Explanation: nature of security threats is the

  3. this statute is neither reasonable or in keeping with the fundamental mandates of a legitimate government.
    1) neither reasonable keeping nor in
    2) neither reasonable nor in keeping
    3) neither reasonable in nor keeping
    4) neither reasonable nor in keep up
    5) No correction Required
    Answer – 2)
    Explanation: neither reasonable nor in keeping

  4. The threat to India’s security now stem to global force in addition to regional forces.
    1) now stems to global forces
    2) now stems for global forces
    3) now stems from global forces
    4) now stems up the global forces
    5) No correction Required
    Answer – 3)
    Explanation: now stems from global forces

  5. To counter the IS threat, security agencies must connect seemingly disparate strands.
    1)  must connect seems
    2)  must connected seemingly
    3)  could connect the seemingly
    4)  should connect seemingly
    5) No correction Required
    Answer – 5)
    Explanation: No correction Required

  6. It reinforces that we are not insulate from developments in other geographies.
    1) we are not insulated with the
    2) we are not to be insulated from
    3) they are not insulate from
    4) we are not insulated from
    5) No correction Required
    Answer – 4)
    Explanation: we are not insulated from

  7. In 2006, with a views of the reducing breadth of the judiciary’s powers, Parliament amended the Contempt of Courts Act of 1971.
    1) with a view to reducing the
    2) with the view of reducing the
    3) with in a view to reducing the
    4) with a view to reducing of the
    5) No correction Required
    Answer – 1)
    Explanation: with a view to reducing the

  8. As legal philosopher Ronald Dworkin argued, these justifications usually fall in one or the other for two larger categories.
    1) fall into one and the others of
    2) fallen into ones or the other of
    3) fall into one or the other of
    4) fall into ones or the others of the
    5) No correction Required
    Answer – 3)
    Explanation: fall into one or the other of

  9. Bihar was a big blow to the Modi-Shah leadership, as BJP’s margdarshak mandal, led by L K Advani, pointed out.
    1) to the Modi-Shah leaderships
    2) for the Modi-Shah leadership
    3) to the Modi-Shah’s leadership
    4) to Modi and Shah’s leadership
    5) No correction Required
    Answer – 5)
    Explanation: No correction Required

  10. When he became the youngest ever president of India ruling party at 2014, BJP was still riding high on the Modi wave.
    1) India’s ruling party on the 2014
    2) India’s ruling party in the 2014
    3) India rulings party’s in 2014
    4) India’s ruling party in 2014
    5) No correction Required
    Answer – 4)
    Explanation: India’s ruling party in 2014