Current Affairs PDF Sales

English Questions: Sentence Correction Set – 26

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Sentence correction, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. In the face of public protests, the rebels was not able to enter the assembly hall.
    1) the rebels were not able
    2) rebels were not able to
    3) the rebels were not able to
    4) the rebel was not able to
    5) No correction Required
    Answer – 3)
    Explanation: the rebels were not able to

  2. He violated the Valluri judgment which states that as long an democratically elected government exists, the Governor can only act on its advice.
    1) that states as long as a
    2) which states that as long as a
    3) what states that as long as the
    4) which states that of the as long as a
    5) No correction Required
    Answer – 2)
    Explanation: which states that as long as a

  3. This implies that the government does not recognise the assembly session summoned by its own appointee, Governor Rajkhowa.
    1) do not recognise the assembly
    2) does not recognis the assembly
    3) does not recognises of the assembly
    4) does not recognised of the assembly
    5) No correction Required
    Answer – 5)
    Explanation: No correction Required

  4. The BJP-led government argues that Article 174(1) mandates that there cannot being a gap of more than six months between two assembly sessions.
    1) be a gap of more then
    2) be a gap of the more
    3) be an gap of more then
    4) be a gap of more than
    5) No correction Required
    Answer – 4)
    Explanation: be a gap of more than

  5. While illiberal tendencies does crop up as problems at Indian politics and society, the fabric of coexistence and tolerance is robust in our country.
    1) do crop ups as problems on
    2) do the crop up as problems in
    3) do crop up as problems in
    4) do crop up as problems as
    5) No correction Required
    Answer – 3)
    Explanation: do crop up as problems in

  6. Kashmir is currently grappling with a new waves of radicalisations and a renewed spurt in local recruitment into militancy.
    1) a new wave for the radicalisation
    2) a new waves of radicalisation
    3) a new wave of the radicalisation
    4) a new wave of radicalisation
    5) No correction Required
    Answer – 4)
    Explanation: a new wave of radicalisation

  7. the recent controversy over beef and the unnecessary dispute over whether the state flag should fly side by side with the national flag, have once again polarised local politics.
    1) flag should fly side with side
    2) flag should fly by the side
    3) flag should fly side with side
    4) flags should be fly side by side
    5) No correction Required
    Answer – 5)
    Explanation: No correction Required

  8. It is no secret that many in PDP were not happy about the coalition with BJP, which has been a bumpy ride so far than for both sides.
    1) ride so far for both sides
    2) ride so that far for the both sides
    3) ride so far for both of the sides
    4) rides so far with the both sides of
    5) No correction Required
    Answer – 1) 
    Explanation: ride so far for both sides

  9. As a single as mother and an woman chief minister in a conservative society, the ascent of Mehbooba Mufti embodies a new symbolic moment in Kashmir.
    1) As a single mother and
    2) As a single mothers and the
    3) As the single mother and a
    4) As a single mother and a
    5) No correction Required
    Answer – 4)
    Explanation: As a single mother and a

  10. Her challenges shall be to continue her father’s legacy with a politics of bridge-building.
    1) Her challenges will be continue to
    2) Her challenge will be to
    3) Her challenge will be the
    4) Her challenges would be to
    5) No correction Required
    Answer – 2)
    Explanation: Her challenge will be to